Translate

fredag 3 februari 2017

Lita på magkänslan

Leopardmönstrade glasögon framför skärmen
- Du har en stark intuition så börja lyssna mer på den så kommer du även kunna lite mer på andra, sade en äldre kvinna kryptiskt till mig en gång. Kanske låg det någon sanning i orden.

I affärssammanhang talas det ofta om att fler går efter magkänsla och vi uttrycker oss ofta med att det här kändes bra när en överenskommelse eller ett avtal träffats och ofta har det sedan blivit ett bra samarbete.

Frågan är hur mycket magkänsla de män går efter som gift sig med kvinnor som sedan mördat dem. Eller de kvinnor som gift sig med män som sedan visar sig vara våldtäktsmän eller mördare.

Jag vill inte tro att detta är ett vanligt fenomen, däremot finns den typen av verklighetsbaserade dokumentärer innehållande synpunkter från psykologer och kriminalpoliser från denna typ av "Crime of Passion" skildrade i avsnitt av "Who on Earth Did I Marry?"som ofta sänds väldigt sent på kanal TLC som mestadels blir den tid jag slötittat på TV.

Igår natt skildrades en historia om en man och en kvinna som gifte sig av kärlek mycket unga och sedan växte ifrån varandra vilka sedan skilde sig i frid och sämja. Mannen träffade dock som vanligt ganska snabbt en annan kvinna. Den här kvinnan hade två söner sedan tidigare. Mannen adopterade i sinom tid dessa och mannen och kvinnan gifte sig. Med tiden visade det sig att kvinnan led av shopping beroende och fick kickar av nya kläder som snart fyllde upp varje vrå i hemmet.

Till slut gav köpen inga kickar, så kvinnan gick över till ett omättligt behov av sex, som mannen till och med kände blev lite mycket. Utåt gick de till kyrkan, var trevliga och städade människor. En dag när de kom till kyrkan deklarerade mannen stolt att hans fru fått en bok antagen på ett välkänt förlag och de skulle få en halv miljon i förskott. Alla blev glada och kvinnorna ville förbereda en fest för kvinnans release av boken. Varje gång de frågade henne när utgivningen skulle ske, sade hon bara det blir senare utan att ange något datum.

Mannens vän som var nyfiken på när boken skulle komma ut, ringde upp förlaget för att fråga. Kvinnan som svarade bad honom vänta och återkom sedan med beskedet att det är ytterst ovanligt att en okänd författare får ett så stort förskott och ingen hade hört talas om boken. Boken skildrade en attraktiv kvinna, där mannen blev vådaskjuten i sovrummet och dog. Exakt på samma sätt som hennes före detta man skulle ha blivit dödad.

Vännen bestämde sig till slut för att berätta detta för sin manliga vän, som blev bestört och därefter drog sig undan från alla, som de före berättat om kring boken. Mannen sade till vännen, det är väl tur att hon jobbar kvar på radion hos dig i varje fall. -Nej här har hon inte arbetat på länge!

Ytterligare något senare hittade mannen en kartong undangömd i huset, där han fann en mängd obetalda räkningar som kvinnan aldrig hade betalat. Det visade sig att de blivit skuldbelagda upp över öronen. När mannen konfronterade kvinnan blev hon arg och anklagade honom för att spionera på henne. Mannen fick låna pengar och ta extra jobb för att kunna betala tillbaka allting.

Även kvinnan gick till slut tillbaka och började arbeta. Snart började kvinnan på 40 år flirta med en yngre man på sitt arbete, som hon sedan hade sex med varje dag vid lunchtid. Vid ett senare tillfälle skulle de iväg på en begravning och kvinnan erbjöd sig att först åka iväg och tvätta bilen. Mannen blev misstänksam eftersom det annars varit han som åtagit sig denna syssla och följde efter kvinnan, som han sedan hittade i sin parkerade bil hånglande med den yngre mannen.

Maken knackade på bilrutan, visade upp sig och åkte sedan därifrån. Det märkliga var att han inte bröt upp och lämnade kvinnan. Snart blev han väckt tidigt på morgonen ett par tidiga mornar av frun som gav han sömntabletter. Nu började mannen ändå få lite onda aningar och bestämde sig inte för att tala med någon utan spela in på en bandspelare om sina misstankar kring kvinnans otrogna beteende och sömntabletterna som han aldrig svalde, för varför väcka någon som redan sov för att ge honom sömntabletter.

Kvinnans förra man hade blivit vådaskjuten av kvinnan i sovrummet, så mannen började känna sig lite orolig och speciellt när hon stod som förmånstagare till hans livförsäkring. En morgon sköt hon ändå kallt mannen som aldrig svalt några sömntabletter och därför vaknade upp och kunde se sin mördare. Det skedde tre dagar efter hans bandinspelning kring misstankarna om frun som slutligen fick livstids fängelse vilket gjorde hennes barn föräldralösa.

Uppspelningen av bandinspelningen hade fått hela rättssalen att tystna vilket beskrevs som luften sögs ut från salen, när rösten från dödsoffret blev som en hälsning från andra sidan. Anhöriga och vittnen trodde efteråt att kvinnans sexuella beteende manipulerade männen och kanske kan sexuellt utåtagerande överflöd, få vissa män att koppla bort den naturliga instinkten, självbevarelsedriften och intuitionen i magtrakten, till och med inför mycket giriga kvinnor som både bedrar och ljuger så männen avvaktar en brytning med dem ändå in i döden.

Människor utan samveten kan vara ganska skrämmande och det är osäkert om kvinnan i fängelset kommer uppleva några skuldkänslor. Något som däremot Marianne Faithfull känner sig uppleva trots att hon inte gjort något.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar