Translate

torsdag 10 november 2016

Trumpet med en manschauvinistisk Trump på pallen

Jag har definitivt inte fått samma känsla som Jimmie Åkesson, som säger sig inte ha blivit förvånad när Trump tog segern över Clinton när sista rösterna räknades i går morse i USA, för det blev jag. Å andra sidan är det ganska uppenbart att han och hans gelikar och även Bert Karlsson, före detta Ny Demokrati identifierar sig med Trump och hans politik.

 En man som hetsar den mer arga och kanske inte direkt den mest högre skolade befolkningen i USA på ett manipulativt sätt, om att han ska hjälpa just dem ur arbetslösheten och att han är den enda, som ser och bryr sig om dem, vilket är i likhet med Jimmie Åkesson:s parti Sverigedemokraterna, några som upprepar att de slåss mot etablissemanget och att media ljuger och alla är korrupta.


Skulle snarare kunna tänka mig att Trump och fler av deras sort mutat både den ena och den andra bara under valkampanjen.

Läste en artikel i Dagens Industri idag, där Bert Karlsson nöjd och tillbakalutad inte heller säger sig blivit förvånad att Trump vann, som är affärsman i likhet med honom själv, därefter följde de vanliga teorierna, om det dumma etablissemanget, som inte förstod någonting, medan han själv alltid varit ett steg före och lyssnat på folket till skillnad mot andra och speciellt dem i Stockholm. Det kan bli en aning tröttsamt att höra fördomar om Stockholm och att alla som bor här skulle tycka och vara på ett visst sätt. Har lyssnat till de ogrundade åsikterna i 30 år nu från folk som bara kan bo 2 mil utanför Stockholm. Jag menar hur många bor inte här inflyttade från landsbygden.

Jag förstår att Bert Karlsson känner sig nöjd, av att göra stora business på skattefinansierade intäkter som vi medborgare i grunden betalar till honom. Migrationsverket ska bara år 2014 fått en faktura på 37 miljoner. Jag är emot dessa skattefinansierade intäkter som verkligen ges utan någon kontroll till vissa bolag inom t ex vårdsektorn och skola, medan andra riktiga entreprenörer och företagare får arbeta in sina pengar utan sådan skattefinansiering.

Jag tycker inte alls det skulle vara fel att sätta en gräns för utdelning inom välfärden när bolagen inte "drar in" intäkter på hederligt sätt mer än att sända en faktura till landstinget ditt skattemedel gått.

Trump sade i sitt vinnartal i morse att han ska sluta sända pengar till FN och istället bygga upp infrastrukturen i landet, så det skapas arbeten. Tydligen ska Sverige från år 2010-2013 skickat 24 miljarder till FN och enligt vissa förekommer det även där viss korruption. Även där måste vi kunna få allt redovisat eftersom det är skatter som bidrar till dessa miljarder, sådant vi andra har betalat.

Trump ska även vara ganska impulsstyrd och har därför blivit förbjuden att Twittra, så hur kan människor rösta på en sådan impulsstyrd man som sedan får makt att avfyra atomvapen.

 Att det finns många kvinnor, som inte uppskattar hans "omklädningsrums-snack" om att det bara är att grabba tag mellan benen på kvinnorna, eller kyssa första bästa snygga kvinna som om de vore var mans egendom för den som har pengar är inte konstigt.

Mer konstigt är de kvinnor som väljer att rösta på Trump som tydligen till och med talar nedlåtande om sin egen fru. Trump steg upp på pallen och börsen sjönk de facto idag.

 Någon annan som fått stå på vinnar-pallen är före detta världsmästaren i damboxning Frida Wallberg, som går igenom en tuff fas efter sviterna från en hjärnblödning för tre år sedan. Trots det har hon kommit ut med boken, "Alltid lite till" tillsammans med medförfattaren Malin Jonsson.

När jag läste bitar av den från Dagens Nyheter:s sportsidor från den 8 november, så låter det hemskt och jag får en känsla av att hon var väldigt utsatt och för snäll, som inte sagt ifrån.

Hon har fått uppleva en sport med mycket sexism och grova kränkningar, där en manlig fystränare nära intill tycks varit psykotiskt, då han inför en titelmatch skulle ge henne massage och trycker ner ansiktet i en kudde så hon inte får någon luft och sedan hastigt drar upp henne i ett ryck i hästsvansen för att sedan väsa, " Fan de här gillar du, va?".

Hon fick även som sparringpartner möta en manlig motståndare som var i en 20 kilo tyngre viktklass. Han skulle agera som den kommande motståndaren - men han ska istället ha misshandlat henne rejält med en klunga folk som stod omkring vilt påhejad.

"Jävla hora! Du kan inte ett skit! Vad har du gjort på mina träningar!?" vilket en av Wallbergs tränare ska ha skrikit när hon slogs med den tyngre mannen.

Själv förstod hon inte vad som hände och upplevde att han slog sönder henne. I tredje ronden blev det krig och runt stod tio personer som tittade på och hetsade mer och mer. "Jag boxades för att överleva" beskriver Frida Wallberg.

Frida Wallberg konfronterade aldrig tränarna efter händelsen.

- Nej, Jag har alltid känt att om jag hade gjort det så skulle jag ha visat mig svag. Istället tänkte hon att jag ska minsann visa dem, säger Frida Wallberg, enligt DN artikeln av Lisa Edwinsson.

Tror inte en man skulle utsatts för den orättvisa prövningen för att sättas på plats, vilket vissa män reflexmässigt tycks få behov av att göra mot starka och duktiga kvinnor.


39 kommentarer:

 1. Men kom ihåg att även Ronald Reagan betraktades (åtminstone i Sverige) som ett
  skämt när han valdes till president. Gammal Bskådis och allt det där. Men nog
  fick han saker och ting att hända. Sovjetunionens undergång berodde till väldigt
  stor del på hans upprustningspolitik. Samtidigt bäddade ju den politik han förde
  i Afghanistan för Al Qaidas uppkomst och där kom det ju en rejäl backlash.

  Så vi skall inte underskatta Trumps förmåga att åstadkomma någonting. Inte heller
  skall vi tro på att han menar allt han säger eller kanske har sagt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är sant och Reagan minns jag.

   Donald Trump ska ju likaså skapat en del dokusåpor de senaste åren, där han satt sig själv i huvudrollen. Han har som den rika affärsman han är huvudsakligen byggt upp sin förmögenhet på fastighetsaffärer, som jag förstått.

   Frågan är om han har någon bredare ekonomisk kompetens. Det finns förvisso rådgivare men ändå. Den nya vice presidenten Mike Pence är tydligen väldigt konservativ och har ingen ekonomisk bakgrund heller.

   Nej många av förslagen Donald Trump lovat sina väljare skulle tydligen kräva både kongressbeslut och lagändringar och kan ta flera år, om de går igenom.

   Radera
 2. Vill bara tipsa om en otroligt bra artikel skriven av Ann Heberlein på Ledarsidorna.
  Ann Heberlein: USA-valet och det glömda folket

  http://ledarsidorna.se/2016/11/ann-heberlein-usa-valet-och-det-glomda-folket/

  //T

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja hon kan tycka bra saker ibland.

   Tycker dock Ann Heberlein:s krönika innehåller viss brist på fakta och mycket av politisk romantiserande propaganda. Om en kvinna som är högt utbildad som henne, faller för Donald Trumps fraser:

   "The forgotten men and women of our country, will no longer be forgotten" och gör det det till en sanning, för på vilket sätt är de bortglömda, mer än andra!?

   Vart finns fakta kring denna bortglömda grupp?

   Det låter snarare som politisk propaganda. Vidare skriver Heberlein utan att hänvisa till något exempel att det motståndarna hävdar är att alla väljare skulle varit "Vita arga män"?

   Det är inte alls min allmänna syn av den breda allmänna mediala informationen kring väljarna, utan det har varit både män och kvinnor.

   Hon antyder att alla motståndare skulle vara nedlåtande och uttrycker sig "föraktfullt" mot de människor som röstat på Donald Trump.

   Det upplevs som en aning manipulativt politiskt spel, där hon skapar polarisering mellan grupper i samhället och spelar ut dem mot varandra.

   Tycker snarare det låter som Ann Heberlein låter föraktfull mot dem som inte röstat eller hållit på Donald Trump bland annat med hennes ord:

   "Politiker, kommentatorer, operasångerskor, komiker och annat löst folk tävlar i att häva ur sig föraktfulla omdömen om de miljontals män och kvinnor som valt Donald Trump som president."

   Att uttrycka sig med "löst folk", låter inte som en bättre syn mot andra människor, på det sätt hon själv menar sig ha en större sympati i jämförelse med andra. Och därefter denna sedan länge upprepade förekomst av det så kallade "etablissemanget"?

   Är alla som inte håller på Trump eller Sverigedemokraterna i Sverige några från etablissemanget?
   Heberlein hänvisar till den skånska landsbygden, undersköterskor och småföretagare, som "de bortglömda", som sköter sig i jämförelse med andra.

   Jag är själv bland annat undersköterska längst ner i botten, småföretagare i dag och har likaså bott på den skånska landsbygden en gång i tiden, där folk troligen har det bättre utrymmesmässigt och slipper trampa varandra på tårna, har stora utrymmen för sig själva och får massor av frisk luft.

   En vackert skriven romantiserande krönika om den landsbygd hon själv befinner sig med vad jag förstått på en stor gård med hästar för sig själv och sina större barn.

   Det finns nog större risker att inrikesekonomin kommer försämras i USA, eftersom Trump vill bryta upp gamla handelsavtal som påverkar import från Kina och andra länder. Försämras import och export till och från USA för landets småföretag, så lär de inte gynna ekonomin och arbetstillfällena inom landet.


   Radera
  2. Trump har ju svartlistats och trampats ner i skiten av de fisförnäma vinklade medierna och public service. Precis på samma sätt som SD har behandlats och behandlas här. Men nu har pendeln slagit tillbaka. När ska media och public service förstå att den bild de serverar inte stämmer överens med verkligheten? När ska de lära sig att rapportera om sanningen, den sanning som folket lever i? Bilden från media var densamma inför folkomröstningen i Storbritannien i somras. Medierna, experterna och opinionsinstituten var rörande överens om slutresultatet redan innan omröstningen hade ägt rum. De hade fel då och de hade fel nu. Att medierna lever i en bubbla och fjärmar sig från folket och verkligheten blir allt tydligare.

   Nå. Det känns så skönt och befriande att medierna återigen fått sig en rejäl knäpp på näsan och är chockade nere för räkning. Luften känns en aning friskare och lättare att andas nu. //T

   Radera
  3. Det har förvisso de facto funnits inspelningar på t ex när Donald Trump berättar hur han kan göra vad som helst på kvinnorna som att grabba tag mellan benen på dem och att de inte säger emot m.m. och det sista har ju ingenting med vad media påstås ljugit om.

   Det kommer från en direkt källa samtidigt ska den journalistiska kåren följa kårregler, som bland annat att ange "källa", vilket till skillnad mot många bloggar eller forum inte alltid tillämpas med följden att felaktig information sprids om individer på ibland ett smutskastande sätt.

   https://sv.wikipedia.org/wiki/Pressens_yrkesregler
   http://www.svt.se/nyheter/utrikes/inspelning-visar-trumps-kvinnoforakt

   SD är inte helt oskyldiga till allting och använder t ex odemokratiska metoder på nätet, som innefattar att tumma ner, eller anmäla folk som kommenterar i kommentarsfälten, så deras texter försvinner och lyfta upp vissa personer som säger något positivt om dem, samtidigt som de låter sin "nätarmé" smutskasta dem som de antingen hört ska vara emot dem, eller sagt något som inte behagar dem.

   Jag har ju själv blivit smutskastad, uthängd och förtalad av deras sympatisörer, så tyvärr köper jag inte riktigt deras "tycka-synd-om-oss"approach som de intagit.

   Demokratin blir underminerad om folk ska trakasseras eller smutskastas för att de uttrycker sina åsikter på nätet.

   Igår skrev DN om något jag noterat för länge sedan kring "digital betygsmanipulation". Grand hotell utsattes ju för en betygsmanipulation av nätaktivister på nätet, då de först höjde upp betyget när de skulle ha sin gala på hotellet, när sedan ledningen från Grand gick ut med ett pressmeddelande om att det ångrat att de upplät plats åt SD, gick SD:s nätarmé in och sänkte betyget.

   De förstör för företag på ett sätt som går utanför de politiska spelreglerna. Jag är ganska säker att de även manipulerat betyget för en annan redovisningsbyrå med överdrivet suspekt höga betyg på ett företagsforum, där jag syns bredvid som inte kommenterat där så ofta, för att svara på frågor från läsarna.

   Anonyma går då in och klickar upp äldre inlägget med mannen som har de suspekt höga betyget så jag syns bredvid i fältet, som inte fått något betyg. Det är med hög sannolikhet manipulerat av SD-folk på nätet som även finns bland så kallade Jämställdister.

   http://www.dn.se/kultur-noje/nataktivisternas-nya-vapen-betyg/

   Men du menar du att det inte finns någon sanning hos den andra hälften av dem som röstade emot t ex Trump? De tillhör ju likaså "folket" och "medborgarna" i samhället.

   Inte menar du att oppositionen skulle ha blivit lurad av media, för de kan väl själva göra sina bedömningar. SD har ju flertalet forum och skribenter ute som troligen skriver mer än något annat parti ute på nätet både i kommentarsfält och på olika forum.

   Radera
  4. Jag tror att du inte förstår vad jag menar. Det är ju politikernas och medias agerande som gör att människor blir förbannade och i ren protest röstar på SD.

   Läs gärna Sakine Madons kolumn i Expressen
   "Goda" journalister är SD:s bästa valarbetare

   http://www.expressen.se/ledare/sakine-madon/goda-journalister-ar-sds-basta-valarbetare/

   //T

   Radera
  5. Skrev ett svar som jag sedan råkade deleta.
   Sakine Madons kolumn handlar ju inte riktigt om detsamma som Heberlens artikel. Madon talar om några från den amerikanska journalistkårne som uttryckt att de inte tror att Trump kommer vinna och hon menar att det är farligt, om journalister agerar aktivister, för då menar hon att det kan ge motsatt effekt, så folk röstar på den journalisten inte gillar, "för att ge igen".

   Jo så kan det säkert bli för en del människor. Samtidigt fick ju även Hillary Clinton en massa hat mot sig under valkampanjen, så enligt Madons teori borde det kanske medfört att folk skulle röstat mer på henne.
   Tydligen låg de även ganska nära varandra röstmässigt.
   http://monicaaantonsson.blogspot.se/2016/09/ingenting-ar-sa-osexigt-som-hat.html

   Radera
 3. Jag tror att SD i Sverige och i Ann Heberlein försöker spela på någon form av känsla att det är landet mot staden för att försöka efterlikna tillståndet i t.ex. West Virginia/USA, där huvudsysslan - kolgruvorna till följd av ny miljöpolitik läggs ner och människor blir verkligt fattiga de flesta unga som gamla där tar droger och barnen far mycket illa. Den situationen finns dock inte på den skånska landsbygden, så den kan bli jämförbar. Befolkningen i West Virginia skyller dock allt på Obama. Och de lokalsamhällen som vill värna om miljön får inga bidrag, trots att allt vattnet är förorenat.
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23873188.ab

  SvaraRadera
  Svar
  1. Av ditt svar av döma så förstår du fortfarande inte och det är precis så det är med media och public service. De förstår inte och du och media feltolkar det jag skriver. Så sorry, fortsätt att lev i din värld men bli inte förvånad över valresultatet 2018. //T

   Radera
  2. Läs här så kanske du förstår...
   http://motpol.blogspot.se/2016/11/nar-vardegrunden-blir-en-krypgrund.html

   //T

   Radera
  3. Eller läs här, Alice Teodorescu,
   Dags för journalistisk självreflektion

   "Det är dags för media att rannsaka sig själv. Definitionen av galenskap enligt Einstein är att göra samma sak om och om igen och förvänta sig olika resultat."

   http://www.gp.se/ledare/teodorescu-dags-f%C3%B6r-journalistisk-sj%C3%A4lvreflektion-1.3950828

   //T

   Radera
  4. Jag har dessvärre rätt att uttrycka mina åsikter och sitter inte heller på någon privilegierad journalistisk position, där jag kan skriva politiska ledarartiklar.

   Alice Teodorescu anklagar journalister för att inte försöka förstå väljarna, men på vilket sätt försöker hon själv belysa deras situation, eller förstå deras val av politisk ståndpunkt?

   Jag förstår dock vad du försöker få sagt genom andra.

   Du vill belysa att det finns något som andra partier kan ha missat som dessa väljare tror sig få genom av Trump eller Åkesson, vilket ligger dem i fatet.

   Vad dessa politiska ledare har gemensamt som de antingen öppet eller dolt visar är ju en aversion mot t ex muslimer, vilket inte övriga partier lyft fram, eller pekat mot. Vidare känner de att vi tar emot för många flyktingar, vilket de anser tar ifrån dem bättre löner, arbeten och förutsättningar.

   De tycker att vi i Sverige i första hand ska ta hand om våra egna medborgare som fanns här före invandrarna kom hit. Frågan är från vilket år, 2016 eller från 1100-talet, då från det sista faktiskt kom slaver från Polen och inte vikingar till Sjöbo eller de mer omtalade vallonerna, som många svenskar har ättlingar från som kom hit från 1600-talet.

   När det gäller Brexit blev inte alla från befolkningen, som t ex många yngre så glada över utfallet. Dessutom tycks de ta längre tid att få igenom än vad det först trodde, enligt vad jag senast läste. Men jag kanske missat något?

   Radera
  5. Självklart har du rätt att uttrycka dina åsikter. Har jag skrivit det motsatta?

   Det Alice Teodorescu visar på är ju, om du läst och förstått, precis varför Trump vann och varför SD i Sverige växer. Varför har väljarna valt denna politiska ståndpunkt? Jo därför att som hon skriver: ”Övriga politiker varit upptagna med att blunda för reella problem i människors vardag, samtidigt som de varit fullkomligt besatta av att slippa ta ställning i varenda målkonflikt.”

   Vidare: ”… maken till klassförakt mot de grupper som man påstår sig värna, har jag sällan skådat. Föraktet mot så kallad "white trash" som utan krumbukter uttryckts av journalistkollegor de senaste dagarna saknar motstycke.”

   Avståndet mellan politikerna och väljarna växer för var dag som går och politikerföraktet har väl sällan varit större. Detsamma kan sägas om medierna.

   Så du anser alltså att ett land som i första hand ser till sina egna medborgare är fel ute?

   När människor i landet ser att invandrarna placeras främst och att de som står för skatteinkomsterna till staten och de ekonomiska bidragen placeras längst bak i kön, är det då så underligt att de reagerar? När sjukvården går på knäna, äldrevården dras in, skolorna befinner sig i fritt fall och rättssystemet havererar trots ett högt skatteuttag. När otryggheten breder ut sig, bilar brinner, dödsskjutningarna eskalerar och våldtäkterna fortsätter att öka samtidigt som de som ställs inför rätta får löjligt låga straff. Ja hur kan det då komma sig att väljarna söker sig bort från allianspartierna och de rödgröna?

   Islam. Om man medvetet importerar en kultur som baseras på Koranen och Haditherna, så kommer landet att förändras. En kultur där kvinnan är mindre värd än skorna hon har på fötterna. En kultur som befrämjar kusinäktenskap, äktenskap med minderåriga och månggifte. En kultur som anser stening till döds vara ett lämpligt straff. En kultur där halshuggning och avhuggna händer ses som ok. En kultur där homosexuella lämpligen kastas ner från tak. En kultur där skilda badtider för kvinnor och män anses främja likställdhet mellan könen. En kultur som vägrar acceptera den västerländska och som vill leva kvar i medeltiden trots att vi nu skriver 2016. Om man då samtidigt vill att de svenska medborgarna ska anpassa sig till denna kultur så börjar folk att protestera och det kan uttrycka sig så att de därmed röstar på SD.

   Förstår du mig nu?

   Brexit. Nej de yngre blev inte glada över valresultatet och man kan då fråga sig varför valdeltagandet var så lågt bland de unga och så högt bland de äldre, om de unga ändå ansåg att frågan var så viktig.
   //T

   Radera
  6. Hinner inte svara längre just nu, kan dock tillägga att det är en aning respektlöst att länka till andra skribenter med antydningar att jag förstår sämre än dem, eller inte alls, speciellt till någon tjej, som är 25 år yngre och saknar både yrkeserfarenhet och troligen fått sin sin post för att hon smörjt rätt män i baken.

   Förstår du det?

   Radera
  7. Alice Teodorescu är inte journalist, utan jurist vilket hon inte heller tycks varit verksam inom, så det är märkligt att hon fått posten som ledarredaktör för Göteborgsposten. Man kan tycka att den posten bör ha en journalistisk bakgrund, för allmänhetens säkerhet när det kommer till bland annat källor och annat. Minns en artikel där hon skulle klanka ner på hur andra kvinnor klädde sig, att det var okvinnliga och det var i samma veva som Pär Ström, jämställdist ifrågasatte varför kvinnor fick bära kavaj och byxor. Hennes lite snusförnuftiga nippertippa-stil kan vara lite svårsmält för min del.

   http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/kulturochnoje/article12534130.ab

   Radera
  8. T vågar du inte skriva hela namnet?

   Sluta även att lägga in ord i min som jag aldrig sagt! Alla medborgare har inte varken röstat på SD, eller Donald Trump, så du får nog läsa på lite noggrannare vad jag skriver.

   Radera
  9. Förlåt om jag är tröttsam men…
   Du feltolkar igen. Meningen med att jag så respektlöst länkade till andra skribenter var ju för att om möjligt få dig att förstå vad JAG menade. Inte att du på något sätt skulle förstå sämre än skribenterna.

   ”Smörjt rätt män i baken” - vad har du för belägg för det fräcka påståendet? Låter inte som en bättre syn på andra människor. Så om en person är yngre än dig och har goda kunskaper så är den personen inte att lita på och det på grund av åldern och att det säkert är något fuffens med i bilden.

   Alice är faktiskt utbildad i opinionsjournalistik och är en flitigt anlitad samhällsdebattör i tidningar, samhällsmagasin och TV. Hon är publicerad i alla större dags- och kvällstidningar.
   Hon har också tidigare varit krönikör i Skånska Dagbladet, Helsingborgs Dagblad, Svenska Nyhetsbyrån och Västerviks-Tidningen.

   Det hon skriver i sina ledare i GP är oftast väldigt klokt och genomtänkt och senast i går i Agenda så tvålade hon till DN:s Peter Wolodarski rejält. //T

   Radera
  10. Jag förstår inte vad jag skulle ha missförstått? Jag har redan sagt ovan vad du vill ha fram, att media:s negativa skriverier om SD enligt vissas oprövade teorier skulle kunna påverka, så att SD ges fler röster, enligt några som tycker till, för de är ingen vetenskap, när krönikörer uttrycker sina egna politiska teorier som inte är prövade.

   Varken när jag uttrycker mina åsikter, eller någon av övriga nämnda härinne, så blir det en vetenskap.

   Nu är det en massa olika analyser ute både dem du länkat till och någon som varit kritisk till Trump. Jag kan verkligen inte säga att det skulle vara fel att även kunna vara kritisk, för skulle vi inte få uttrycka våra åsikter så finns ingen demokrati.

   Och jag har inte kunnat läsa några negativa skriverier kring väljarna mer än om Donald Trump och att det finns många fattiga och arbetslösa i USA som hoppas på honom. Det ser inte jag som kränkande utan som en samhällsbeskrivning.

   Ja vissa kan säkert tycka det är fräckt att vara rak. Jag anade dock att orsaken var någon man som troligen föll för det ytliga med Alice, för visst ser Alice ut som en söt docka och hon ska även ha anställts, då hon gjorde sig bra i TV-rutan läste jag nyss, däremot har det framkommit att samarbetet inte gick så bra med Alice och det saknades journalistiskkunskap kring bland annat redaktionsarbetet.

   Tror inte det är så ovanligt att t ex programledare anställs för sitt utseende mer än sin kunskap. Talade t ex med en kvinna för några år sedan som vägrat ställa upp på de närmanden som chefen gjorde på TV4 när hon skulle börja jobba där, så hon slutade. Inget sagt om att detta skett med Alice, men nog påverkar enkelheten till en anställning om någon är söt och ung. Det första finns det forskning kring.

   Nu ska en Fredrik Tenfelt anställt Alice på GP, som sedan gick i pension, för att hon såg bra ut på bild, dock hade han inte gjort någon riktig research på hennes yrkesmässiga bakgrund eller tagit referenser, då skulle de kanske upptäckt att det fanns samarbetsproblem även på den förra platsen.

   Jag vet att SD ogillar Wolodorski och förstår att det ger pluspoäng när hon säger emot honom.

   Tycker ändå det låter ganska tydligt att du tillhör den sidan och det borde man väl kunna erkänna som anonym?

   http://www.nytid.se/default.aspx?page=3&nyhetnytid=739

   Radera
  11. Detta som du skriver om och som du länkar till, är ett led i smutskastningen mot Alice. Anledningen är, som man förstås inte vill medge, att Alice är alldeles för kontroversiell i och med att hon skriver det som PK-media inte gör – det vill säga sanningen utan att mörka. Och när någon offentlig person, i detta fall Alice, går emot den vardagliga lögnen så är alla fula medel tillåtna. Man insinuerar både det ena och det andra, om det är sant eller ej tycks inte spela någon roll.

   Svensk media kan och bör man vara kritisk till, eftersom de tenderar att vinkla det mesta i en ensidig riktning och att de allt som oftast mörkar sanningen. Några av de värsta är Aftonbladet och DN.

   Janne Josefsson har sagt detta: ”Flykting- och invandrarfrågan är det största journalistiska sveket som min generation journalister genomfört i det här landet. Vi har inte på ett seriöst och trovärdigt sätt beskrivit vilka oerhörda problem som finns i ett mångkulturellt samhälle.”

   Birger Schlaug: ”Lögnen kan få dystra politiska konsekvenser. Under många år fanns en outtalad överenskommelse mellan journalister, politiker och tyckare att inte säga sanningen om det framväxande mångkulturella samhället. Vi – jodå, jag tillhörde lögnarna – förnekade problemen, fast vi alla såg dem. Vi satt i teve och förnekade att det vid sidan av det positiva och nödvändiga också fanns svårigheter och problem.”

   Du undrar om jag tillhör SD? Sanningen är att jag tillhör ingen. Jag har skickat åtskilliga kritiska mail till både regeringen, alliansen och SD. Vad jag efterlyser och som borde framgå av mina tidigare inlägg, är att vanligt folk, d.v.s. inte de journalister som sitter och pimplar rödvin på Södermalm och tror sig veta allt, får komma fram och tala om den verklighet som de upplever och lever i. Den verklighet som både media och politikerna inget vet om och tycks fjärma sig från.
   //T

   Radera
  12. Jag tycker Alice är en bra kommunikatör och har stora framtida möjligheter att få massor av fler arbeten, dock är det ingen som jag höjer upp över andra.
   Hon är 15 år yngre än mig inte 25. Och givetvis har åldern en betydelse, män som påstår annat ljuger för sig själva. Du var säkert inte lika skärpt när du var 30 år som du är idag, även om du kanske trodde att du kunde allt då, trots din mindre erfarenhet. Det blir bara banalt att försvara att yngre skulle ha samma yrkesmässiga livserfarenhet som äldre. Det finns ingen logik i det resonemanget. Det finns människor som upplever att det blir åldersdiskriminerade och då handlar det inte om de yngre, utan de äldre. Jag har dock inte upplevt detta, dock hört andras upplevelser.

   Jag tycker inte det är något fel på att Wolodowski står för allas lika värde, vilket även finns stadgat i grundlagen, så jag tycker det är en aning fel att Alice anklagar honom för att stå upp för detta och inte vara objektiv, vilket jag tycker tycker är en konstig anklagelse.

   Jag har aldrig tolkat Wolodowskis artiklar som politiskt riktade, däremot står han upp för allas lika värde och är emot nazismen. Är du för att bekämpa det som är stadgat i grundlagen kring allas lika värde?

   Det borde inte vara omöjligt att vara både objektiv och human. DN har haft fler artiklar kring utsatta människor i vården, män och kvinnor i vårdnadsprocesser m.m..Jag förstår inte SD:s agg för honom. Vad är orsaken?

   Och om det inte skulle gå att lita på någon journalist, vem ska då granska och ta fram fakta objektivt, så sanningen kommer fram?

   Konspirationsteorier och skvaller

   Radera
  13. Alla människors lika värde. För det första är det inte en korrekt översättning av FNs deklaration om mänskliga rättigheter. Där står det dignity – värdighet, inte value - värde.

   En bil kan ha ett värde, ett hus kan ha ett värde, men man kan aldrig sätta ett pris på en människa.

   För det andra kan du inte på allvar mena att Lenin, Trotsky och Stalin, som låg bakom och lät utföra mördandet av 61 miljoner sovjetiska medborgare eller att människor som sätter en ära i att hugga huvudet av oskyldiga människor är lika mycket värda som dina närmaste.

   Lyssnar man på de olika politiska debatterna i riksdagen eller i TV så är det ju uppenbart att politikerna inte lever upp till devisen om alla människors lika värde.

   Om man, som du uppenbarligen gör, sitter och läser DN och tar allt som de skriver som den absoluta sanningen, då är man verkligen oinformerad och i många fall felinformerad om hur det ser ut i det svenska samhället utanför tullarna. Vill man veta hur det verkligen ser ut och hur folket utanför huvudstaden upplever sin situation och hur samhället förändrats och förändras, så får man vända sig till andra media. Så illa är det faktiskt i dagens Sverige.

   Det politiska samtalet och relationen mellan vanligt folk och det politiska, mediala och kulturella etablissemanget håller på att fullständigt gå i kras. Många människor känner sig desillusionerade, förtroendet MSM rasar, tilliten och respekten för politiker och politiken krackelerar och smulas sönder. Förtroendet för regering och riksdag rasar i botten. Se på USA där har förtroendet för kongressen bland befolkningen rasat ner till endast 8% för något år sedan! Det enda folk kan göra för att visa sitt missnöje är att rösta på ett illa omtyckt parti. //T

   Radera
  14. Ok har missat det ämnet och kan se att det förts en diskussion om att ursprungliga texten ur FN-konventionen översatts fel när det kommer till "dignity"- värdighet till det felaktiga begreppet värde. Nu hänvisade jag emellertid inte till FN-konventionen.
   http://www.tidskriftenscandia.se/?q=node/1121

   Vi har dock Europakonventionen vilken ska stå över den svenska lagen, där det stadgas att,

   "Åtnjutande av de fri och rättigheter som anges i denna konventionen skall säkerställas utan någon åtskillnad såsom på grund av kön, ras, hudfärg,språk, religion, politik eller annan åskådning, nationellt, eller socialt ursprung, tillhörighet till nationell minoritet, förmögenhet, börd eller ställning i övrigt.", artikel 14 - Förbud mot diskriminering, Europakonventionen.


   Det står även i EU:s stadga avdelning 1 - Värdighet
   "Människans värdighet är okränkbar. Den ska respekteras och skyddas."

   Under den har vi den svenska grundlagen - Regeringsformen 1 kap, 9 §, som säger,

   "Domstolar samt förvaltningsmyndigheter och andra som fullgör offentliga förvaltningsuppgifter ska i sin verksamhet beakta allas likhet inför lagen samt iaktta saklighet och opartiskhet"

   Annars har du nog inte hört när mestadels yngre kvinnor talar med varandra, på tal om att inte människor enligt dig kan värdesättas, då kan det t ex låta så här,

   - Jag är värd så mycket mer än det han ger mig!
   - Ja du är verkligen värd mera! Du borde värdera dig själv högre!

   Du talar om ett personligt värde. Men om du ponerar att alla människor skulle tänka exakt som du föreslår, att endast deras närmaste hade något värde och övriga skulle behandlas som skräp, så tror jag inte att omgivningen skulle bli speciellt trivsam, om vi bortser från extremistiska galningar som hugger huvudet av oskyldiga. De sista borde givetvis låsas in, eller förpassas från moder jord.

   Hade du läst bara mitt blogginlägg, så skulle du sett att jag t ex hänvisar till Dagens Industri och jag läser även Svenska Dagbladet digitalt när jag hinner. Aftonbladet är för mycket skräp och larv för min smak. Kvällstidningar har sedan länge mestadels bestått av skvaller, snusk och lågnivå.

   Nej jag brukar inte hänga på Avpixlat eller liknande även om jag läst där någon gång.

   vad exakt är det du saknar i de större tidningarna som sker ute i landet menar du och om så är fallet, varför inte tipsa tidningen om detta?

   Varför är det enda utvägen att rösta på ett parti som skulle vara illa omtyckt?
   Alla människor har ju ett ansvar och bör försöka se saker och ting ur ett längre och mer moget perspektiv.

   Radera
  15. Jag vill tacka dig Charlotta för att du bemödar dig att svara på mina inlägg och att du publicerar dem på din blogg, även om vi inte är överens i allt. Det hedrar dig.

   Jag har inte skrivit att andra människor ska hanteras som skräp. Vad har du fått det ifrån? (Feltolkning igen kanske…) Alla människors lika värde är ju inget annat än ren flum och bara ordbajs. Och varför jag anser det behöver jag inte upprepa.

   Om att tipsa tidningar. Vad tror du jag har gjort? Hur meningslöst tror du inte att jag känner det när man så gott som aldrig får något svar? Och får jag till äventyrs något svar så är det bara trams och intetsägande flum. Känns som om det är dödfött att tipsa, för de bryr sig inte. Liknande är det tyvärr med de politiska partierna. Varför ligger jag sömnlös på nätterna?

   Varför hänvisar du till Avpixlat? Det kryllar ju av bloggar och sajter som skriver både engagerat och klokt. Du är med andra ord oinformerad och desinformerad. Kan upplysa dig om att jag dagligen ägnar åtskilliga timmar till att läsa om och kring politik både på nätet och annorstädes, samt även utländsk press och har gjort så ett flertal år. Vem är oinformerad tror du?

   Ja, varför är enda utvägen att rösta på ett parti som är illa omtyckt? Ja vad tror du? Vad ska man göra när väggen är stenhård och oigenomtränglig och det enda man får kastat i ansiktet är trams och politisk korrekthet. De som borde lyssna gör det inte och de som borde se gör gör det inte. Vi lever i en förlorad tid och jag har ingen patentmedicin hur vi ska lösa detta. Har du?
   //T


   Radera
  16. Jag uttrycker i ingressen till bloggen att andras synpunkter och tankar är välkomna, så det är bara intressant även om jag kan tycka olika ibland.

   Måste även lägga till att jag missade återge "Värde" från Sveriges rikes grundlag som säger,

   "Den offentliga makten ska utövas med respekt för alla människors lika värde och för den enskilda människans frihet och värdighet (...)", 1 kap, 2 §.

   Grundlagarna går endast att ändra om riksdagen fattat två lika beslut om ändringen och ett val förekommit däremellan.

   Det var bara en metafor (Skräp), så inget exakt återgivet.

   Måste nog veta exakt vad detta du tycker är så bottenlöst för att kunna ge ett svar.

   Radera
  17. Om du menar allas lika värde så är det inget som regering, opposition eller media lever upp till. Så varför ska då medborgarna leva upp till detta?

   Man får inte sätta grupp mot grupp har vi hört om och om igen och vad är det regeringen gör?
   Jo, sätter grupp mot grupp.

   Vissa grupper ges företräde till bostäder och detta trots att de inte bidragit med en krona till landet.

   Vissa grupper erbjuds gratis vård och detta trots att de inte bidragit med en krona till landet.

   Vissa grupper tillåts att ockupera privat mark och dessutom skräpa ner utan att det lyfts ett finger för att stoppa detta, dessutom har de förstås inte bidragit med en krona till landet.

   Allt detta kallar regeringen allas lika värde och sedan är man förundrad om de som bidrar till landet med många kronor opponerar sig.

   Regeringen ber då dessa opponenter att vara tysta och är de inte tysta så blir de per automatik kallade rasister och allt annat som slutar på -ist. Är det så regeringen bygger förtroendet med folket som varje dag bidrar till landet med många kronor?

   Det här landet är förlorat och jag kan bara beklaga vilket elände den uppväxande generationen ställs inför. De som har den ekonomiska möjligheten lämnar nu landet i allt större utsträckning och regering, opposition och media förstår inte varför…

   Du kanske undrar varför jag inte själv lämnar landet om det nu är så eländigt som jag beskriver. Jag anser mig för gammal och trött dessutom är troligen min tid begränsad framledes varför jag stannar som en sjökapten på det sjunkande skeppet. //T

   Radera
  18. Jag såg dokumentären om immigranterna från EU som ockuperade privat mark och tydligen hade inte polisen befogenhet att hysa ut dem från området, eftersom de inte kunde identifieras, som jag förstod det hela och det lät ju väldigt märkligt. Privat mark borde kunna jämföras med vilken privat bostad som helst, som någon bryter sig in till.

   Jag har inte satt mig in i immigranters eventuella förtur till bostäder. De jag vet är att bland annat Bert Karlsson tjänat en massa pengar på hysa in dem i asylboenden, som jag tror mer påminner om militärförläggningar.

   Det är ju massor av ungdomar som behöver bostäder. På Södermalm får nu dock asylsökande bo i ett tidigare äldreboende som hade en massa vattenskador och var i behov av renovering, så äldre kunde inte längre bo kvar. Med andra ord inget objekt som ett förstaboende.

   Troligen kan det vara vissa svårigheter att sätta in nyanlända i arbete före de fått tillfälligt eller fast asyl i landet. I annat fall borde ju snöskottning på gator och torg eller städning i parker kunna vara något de skulle kunna utföra så de själva känner att de gör någon nytta och inte själva känner sig som en börda för andra. På det sättet betalar de även för sig och får egen terapi över det som ligger bakom dem.

   Tycker jag hört att en del ska lämna landet under flera år nu.

   Läste dock idag att fram till år 2025 väntas länet Stockholm öka i befolkning med i genomsnitt 37 900 personer om året, med en större försörjningsbörda och om nio år måste en stockholmare i arbetsför ålder försörja 0,7 personer till. Det är ganska mycket pengar.

   Det låter lite sorgligt så jag hoppas du överdriver.

   Radera
  19. Nej Charlotta jag överdriver inte, snarare det motsatta. Tyvärr. Problemet är att flertalet av befolkningen är oinformerad och det beror till stor del på de inte bryr sig. Information finns för den som är intresserad. Ointresset bland allmänheten för hur politiken styr samhället är för närvarande stort. Vad detta kan bero på är jag inte man att svara på. Kan det bero på media, eller på att vi har så ointressanta politiker, jag vet faktiskt inte. Jag för min del är intresserad av politik i allmänhet och speciellt delar av politiken som energipolitiken, invandringspolitiken och miljöpolitiken. Inom dessa områden så försöker jag ständigt att förkovra mig. Jag vill veta mer, jag vill lära mig mer! Hur är det för dig Charlotta? //T

   Radera
  20. Ja kan hålla med dig om att det finns ett stort ointresse för politik bland flertalet människor som hellre klickar på en tumme upp eller ner vid någons kommentar eller bild, istället för att själv delta eller engagera sig politiskt.

   Tror det även handlar om tid och prioriteringar. Många har fullt upp med arbete, karriär eller barn och orkar inte och/ eller har något intresse av att diskutera.

   Själv kan jag tycka det är intressant, dock blir nackdelen numera att du kan råka ut för smutskastning, drev och förtal, om du kan argumentera för dina åsikter.

   Tillhör själv dem som alltid vill lära mig mer, utvecklas och intresserar mig för omvärlden. Tycker bland rättsfrågor och näringspolitiken är intressant och viktigt.

   Skrev ett nytt inlägg kring bland annat immigration:
   http://charlottalenabloggar.blogspot.se/2016/11/okad-andlighet-och-svenska-folkets.html

   Radera
  21. ...Tycker "bland annat" ska stå i näst sista stycket...:)

   Radera
 4. http://www.svd.se/patriarkatet-mar-bra--men-genombrottet-ar-oundvikligt/av/jenny-nordberg

  Sida upp och sida ner med analyser överallt. Det här brukar jag tycka är en rätt bra
  skribent ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag kan förstå att du gillar någon som satt en rubrik som innehåller "Patriarkatet". Du gillar ju den teorin , som säger att du står över kvinnorna.

   Radera
  2. Vill du att jag skall mansplaina det där för dig ordentligt ? Har inget
   särskilt för mig just nu ...

   Radera
  3. Intressant ett nytt begrepp - "Mansplaining".

   Det sker inte speciellt ofta, men när det väl händer bör man kanske ha lite överseende om det finns tillräcklig tolerans på lager.

   Radera
  4. Du menar att du inte hört talas om uttrycket ? Googla genast !

   Allvarligt talat så rekommenderade jag samma krönika till den radikalfeministiska
   bloggerskan Noboytoy och hon hade inga invändningar ...

   Radera
  5. Jag väljer mina intresseområden.

   Och vad har det med mig att göra?

   Radera
  6. "Jag vet att SD ogillar Wolodorski ..."

   "Jag har aldrig tolkat Wolodowskis ..."

   Han heter alltså Wolodarski, vissa spydiga personer använder namnet
   Voodooloski, men inte jag. Dessutom har han skyddad identitet. Och
   jag kan vara en smula avundsjuk på hans pojkaktiga uppsyn och slanka
   gestalt. Han fyller 40 2018 ...

   Inte riktig mansplaining men ändå ...

   F ö tycker jag att du skall vara belåten med att ha åstadkommit ett inlägg som
   väcker känslor och ger många och långa kommentarer. Själv håller jag mig kort ...

   Radera
  7. Duktigt av dig att sitta och peka på felstavningar av namn istället för att svara på frågan och två stycken hittade.

   Duktigt av dig!

   Först insinuerar du att jag är radikalfeminist och sedan kan du inte låta bli att totalt irrelevant dra upp felstavningar från kommentarer.

   Det finns ingen anledning att hålla sig kort härinne, föredrar annars generellt ärlighet istället för dold aggressivitet och falskhet.

   Radera
  8. Kan även tillägga att det inte går att moderera i kommentarerna efter att de är publicerade, så det finns både upprepade ord och troliga felstavningar, kände dock att jag inte prioriterar att korrekturläsa eller ta bort hela kommentarer för att sedan skriva om dem. Har inte riktigt den tiden.

   Radera