Translate

fredag 3 juni 2016

Patrik Lundberg och jämställdisterna..

Patrik Lundberg som antingen är naiv alternativt manipulerad eller tillhör skaran Jämställdister har svalt hela konceptet med de "stackars männen" som basunerats ut skulle vara generellt förekommande under flera år, av en grupp lobbyister i samarbete med Sverigedemokraterna som kallar sig för Jämställdister.

De uppskattar inte att kvinnor tagit sig in på "manliga domäner" och ser kvinnor som konkurrenter och under falska förespeglingar kring begreppet jämställdhet vill de nu måla upp en bild av män som offer i samhället.

Patrik Lundberg skriver på Aftonbladet,

"Så vem försvarar männen? Det finns en rörelse i Sverige. De kallar sig jämställdister och är ­aldrig sena att kritisera feministernas påstådda oförmåga att ­värna mäns rättigheter. När män anklagas för att vara en homogen massa så är jämställdisterna där och säger att alla män faktiskt inte är potentiella våldsverkare. Att alla män inte tafsar på kvinnor. Och att alla män inte belägrar stolar som kvinnor borde fått sitta på.
Men om den en­samstående flyktingmannen råder det ­tystnad. Vore han ­pursvensk hade han ­varit högst upp i näringskedjan. Nu är han inte det. Nu är han längst ner.
Jämställdisterna har svikit ­honom. Precis som regeringen har gjort, precis som alla andra"
Patrik Lundberg har nog även missat att Jämställdisternas kritiker eller opponenter även blir smutskastade av de "stackars underlägsna männen", som backas upp av både kvinnor och män trots deras "förtryckande situation".

Varför Jämställdisterna inte har något intresse av ensamkommande män som kommer i hopar är troligen, då det inte är Sverigedemokraternas starkaste prioritet snarare tvärtom.

Feminismen var från början aldrig någon rörelse, som handlade om att tycka synd om kvinnorna själva, eller en ideologi som handlade om att sprida runt att kvinnorna skulle finnas i något underliggande schakt i relation till män, vilket blir en väldigt destruktiv och självuppfyllande profetia, utan värna om lika rättigheter och skyldigheter mellan könen.

Feminismen hade inte heller som syn att måla upp alla män kollektivt med lika egenskaper och värderingar. Den feminismen jag hörde om var mer intelligent. Den handlade inte om att tigga medlidande från omgivningen. Kvinnor behöver nämligen inget extra stöd eller några extra bidrag.

De som gynnas av en teori om att kvinnor skulle befinna sig i något underliggande schakt är troligen män, som annars ser sig som underlägsna kvinnor och tycker det är ganska mysigt att vissa kvinnor betraktar sig som underlägsna dem, varför de gärna vill anamma teorin om könsmaktsordningen. Kanske med hopp om att få ligga, som tydligen gruppen, Borgerlig skymning spelar med sin hit,"Han röstar på FI (för att få ligga), en låt som Sara Skyttedal (KD) sade sig älska i Dagens nyheter häromdagen.

Nu har Jämställdisterna sedan några år skapat en grupp män som avundsamt tittar snett på kvinnor och suktar efter att bli behandlade som övergivna hundvalpar som likt vissa tiggare sitter med huvudet på sned och ber om medlidande. De får även backup av vissa kvinnor, som ser dessa fullvuxna män som oförmögna att ta hand om sig själva och som just små barn. Dessutom får de överdrivet medlidande kvinnorna, kredit av dessa män när de daltar med dem, förvisso alltid något som förekommit av ett fåtal kvinnor i alla tider.

Uppenbarligen har ändå vissa män totalt tappat stoltheten. De borde sluta tycka synd om sig själva och rycka upp sig. Ingen hjälper någon som inte hjälper sig själv och det oavsett kön. Jag tycker mer hela detta medlidande fenomenet måste vara någon form av störd världsuppfattning, där vissa tycker andra självklart ska försörja friska människor av okänd anledning. Visst hyser jag medlidande med vissa människor, dock är det aldrig en taktik som hjälper någon snarare tvärtom. Möjligen hjälper det den människa som slänger i några kronor i tiggarens burk, vilket medför att hon blir kvarsittande i sin förnedrande situation, medan givaren slår sig för bröstet och känner sig storsint av sin handling.
15 kommentarer:

 1. Just nu kör jag årets mindre blogg. Gå in och nominera dig själv eller någon annan och ha chansen och vinna!

  http://daysbyjohanna.blogspot.se/2016/06/arets-mindre-blogg-2016.html

  SvaraRadera
 2. Patrik Lundbergs idol är Jimmie Åkesson och jag undrar nu om jag inte även stött på honom, som en av de anonyma på-hopparna hos Jämställdisterna när det begav sig.

  En signatur med en bild på en yngre man med asiatisk utseende, som åkte skate med det märkliga nicket "Hamstr" som betedde sig enträget otrevligt, som alltid oprovocerat trakasserade mig i kommentarsfälten hos Erik Wedin med bloggen Aktivarum, givetvis utan hans protester.

  Har man Jimmie Åkesson som idol och köpt deras falska PR-trick kring förtryckta män i syfte för att får bort feminismen och förstöra för kvinnor generellt och tillhör en av deras mer rabiata kvinnohatande typer, så skulle det inte vara helt omöjligt.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/patriklundberg/article16978414.ab

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har fått ett och annat om bakfoten ...

   Radera
  2. Och vad vet du om det? Var det kanske även du som hoppade på mig i fälten hos Erik Wedin, som sitter och hyllar Joakim Ramstedt - en banal vuxenmobbare som är över femtio år som tillhör samma klan.

   Du tycks tro att du kan hoppa in här och skriva en massa illasinnade insinuationer om både mig och min personliga data om ålder, utbildning vart jag bor m.m, som jag inte publicerat allt kring. Vad får dig att tro att det är möjligt i längden?

   Är det för att mina kommentarsfält inte är fyllda av politiska anonyma troll och nickedockor som tycker alla inlägg är lika roliga och intressanta oavsett dess innehåll. Tror du att det gör mig svagare så jag kan ta vilket skit som helst?

   Radera
  3. Angående Patrik Lundberg, som ju normalt sett beskriver sig själv som
   rasifierad (minns debatten om Kinapuffarna). Men det är möjligt att han
   uttryckt sig oklart den här gången ...

   F ö kan jag möjligen hänvisa till vad jag skrivit hos Monica Antonsson i
   ungefär samma ämne.

   Radera
  4. "Och vad vet du om det? Var det kanske även du som hoppade på mig i fälten hos Erik Wedin, som sitter och hyllar Joakim Ramstedt - en banal vuxenmobbare som är över femtio år som tillhör samma klan."

   Daddy, som han kallas är nog inte över 50 år, utan faktum är väl att han fyller
   just 50 senare i år. Jag har inte tänkt uppvakta honom. Senaste gången jag såg
   honom live var vid en viss förberedande förhandling i februari och då insåg jag
   inte omedelbums vem han var ...

   Radera
  5. Det paradoxala med Sverigedemokraterna och de så kallade Jämställdisterna är just deras dubbelmoral och hycklande kring ojämlikhet och diskriminering.

   Så att om någon känner sig "rasifierad" och samtidigt ingår i gruppen Jämställdisterna som kan liknas vid en PR-kupp av Sverigedemokraterna för att få bort feminismen som de både spritt ut är allt de både uppfunnit och funnit kring extremistiska förekomster och därmed osanningar.

   Sverigedemokraterna värnar om den vita kärnfamiljen och äldre traditioner och dit är det mycket som idag inte passar in, därför blir deras så kallade Jämlikhet inom "jämställdismen" ett stort hycklande skämt.

   "Daddy" är dock tillräckligt gammal för att det ska bli för gammalt för att delta i drev under förtalsfulla blogginlägg.

   Radera
 3. Jag håller med dig i din bedömning av och ditt förakt för de så kallade jämställdisterna. Benämningen är lika förljugen som när M började kalla sig det nya arbetarempartiet. I deras gäng döljer sig några verkligt fula fiskar.
  Jag undrar också vem PL är som har förlitat sig på det gänget. Det är pinsamt helt enkelt. Hela hans krönika andas (mans)rättshaveri. Det skulle inte förvåna mig alls om han har en bakgrund i de mer dolda korridorerna här i trakten.

  SvaraRadera
 4. Försöker inte ödsla så mycket negativ energi på den gruppen, men när jag såg Artikeln länkad från dig, så blev det lite banalt.

  Jag tror de flesta klarsynta ser igenom den agendan med jämlikhetsdiskussioner, men många blir säkert lurade på vägen. Det finns nog fula fiskar i alla partier kan jag tänka mig.

  När jag läste Kenan Abuls:s seriereportage kring SD, så tycks de framkomma att de har en hel del kontakter inom media, vilket inte är så överraskande eller märkligt, t ex journalisterna Gunnar Sandelin och Ulf Nilsson på Expressen. Hans Bergström tidigare chefredaktör på DN fortfarande skrivande m.m
  http://medieimperiet.story.aftonbladet.se/chapter/fall-regeringe

  Tror mer att PL kan tillhöra ett av deras "jämlikhetförvärv" precis som de värvade en del feminister, som skrivandes får sprida deras budskap. "Mer dolda korridorerna här i trakten"? Talar du om anonymiteten eller i dina trakter?

  SvaraRadera
 5. Med här i trakten tänker jag på den del av bloggvärlden som vi båda finner oss i.

  Jag lyssnade för övrigt igår på den debatt du lagt ut ovan. Främst för att få höra den där EW som du skrivit om så ofta men som är främmande för mig. Det är ju pinsamt att sådana ens finns, att det finns människor som ägnar sitt liv åt att bråka om vilka det är mest synd om - kvinnor eller män. Vi vet ju ändå alla hur det faktiskt är.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ok, jag förstår.

   EW lät hålla sina drev på sin blogg utan protester från honom mot enstaka och spred även ut egen egenkomponerade kommentarer i syfte att smutskasta och som back-upp hade han deras filur i blåsan och en del andra tanter. Där hamnade även ett mejl från mig till honom direkt i kommentarsfältet med adress till mitt företag, som jag inte givit honom.

   Det fanns uppenbarligen folk som utförde tekniska intrång och istället för att säga att det var ett misstag eller annan ursäkt, så började de smutskasta mig.

   Tanja Bergkvist nämns även i reportaget av Kenan Abul, som du inte heller sade dig känna till så mycket, om jag inte missminner mig.

   Hon satt och skrev och länkade till sin blogg från min tidigare blogg och sedan satt hon och kommenterade nedlåtande om mig på Aktivarums(E.W:s) blogg efteråt. Har lite svårt för falskhet måste jag säga.

   Hon hade någon form av kontakt med Ian Watchmeister, som även är rådgivare åt Sverigedemokraterna.
   "Tycka synd om - strategin" tror jag delvis var framförd som ett lobby-ämne mot feminismen som vissa av dem såg på den och påvisa att det även är synd om män, om inte ännu mer!

   Sedan skapades och/eller framkom sådana som inte synts förut av extremistiska radikala och rabiata män, som fäktade och slogs omkring sig och tyckte allmänt illa om kvinnor. Och de som vägrade dalta med män, blev smutskastade, om kvinnorna inte kunde hjälpa dem in i den mediala svängen genom att få synas och höras mer.

   Alexandra Pascoulidou smälte uppenbarligen av E:W försäljningsbegåvning, som fick delta i hennes debattprogram. Han sade sig arbeta med försäljning och marknadsföring, som kan höras i klippet i blogginlägget, som legat på toppen under lång tid nu. En ytterst god kunskap, om du ska sitta som lobbyist.

   När jag mejlade Pascalidou,var det en assistent som var tvungen att svara. Lite paradoxalt med någon som vill framstå som så extremt god och värna om tiggarna i samhället kan inte ens svara på sina egna mejl, sedan är hon är ju "förtryckt invandrare" som bara får stort folkligt stöd, vara programledare och höras i radion. Kunde inte låta bli att vara lite ironisk..

   Radera
 6. Alexandra Pascoulidou arbetar ju som debattledare professionellt. Det betyder ju inte att det är hon som väljer deltagarna. Jag måste säga att jag blev imponerad av hur hon hanterade EW. Riktigt bra faktiskt. Man kan ju inte hålla på och kasta skit omkring sig själv heller om man vill bli bra behandlad. Man måste inte alltid kritisera även om man ogillar adressaten. Om något är okej kan man ju faktiskt säga det också. Lobbyister är för övrigt det värsta jag vet. De säljer sig till vem som helst för pengar eller andra fördelar. Sånt är bara värt förakt.
  Återstår alltså att få veta hur det kommer sig att PL fått en krönikeplats i Aftonbladet.
  Må bäst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inget alls emot henne som person eller hennes yrkesroll. Jag var bara ironisk, för generellt framställs många gånger vissa grupper som mer utsatta än andra utan logik och det enligt vissa oskrivna regler. Trots att det inte heller där, går att dra alla över en kam.

   Vi har t ex undersköterskor, homosexuella och invandrare. En undersköterska bör t ex inte få samma lön som en sjuksköterska eftersom utbildningsnivån är mycket lägre. En undersköterska kan inte heller få samma lön som en byggarbetare från det privata som själv förhandlar om sin lön och inte får lönen via skattefinansierade medel. En undersköterska är inte heller handlingsförlamad eller dum nog att förstå att vill hon/han ha en högre lön så krävs mer utbildning, eller byte av arbete. Homosexuella idag ges nästan en merit och lyfts upp om den dragningen är framställd. Se bara på Jonas Gardell, som troligen gjort sig en förmögenhet av sin sexuella tillhörighet.

   "Hej, jag heter Jonas Gardell och jag är homosexuell".

   Många invandrare är mycket mer driftiga och äger större disciplin när det kommer till företagande och utbildning än svenskar. Orsaken behöver inte heller vara att de är diskriminerade, som viss media ibland vill påvisa. En anledning som jag ser är, att måste du klara dig själv gör vem som helst det.

   Däremot kan vissa utnyttja denna informella norm kring att vissa grupper är mer förtryckta för att det helt enkelt blir väldigt bekvämt. Det förekommer t ex kvinnor som spelar mer dumma än de kommer i närheten av, för att de då upptäckt att de får extra hjälp och stöd. Precis som vissa människor slänger fram rasistkortet så fort någon säger emot, eller sexistkortet, så fort någon har en annan åsikt.

   Sannolikheten att Pascoulidou väljer deltagare är nog ändå ganska stor, vars urval i sin tur naturligt kan påverkas på olika sätt. Pascoulidou tycks inte heller vara den som håller inne med sina personliga åsikter, vilket är positivt.

   Har annars inte haft några åsikter kring hur hon sköter sitt arbete som programledare, däremot har en programledare i sin position en möjlighet att både vinkla och lyfta fram de personer som får höras och synas och på vilket sätt de ges företräde.

   Jag har tyvärr fått samma uppfattning kring lobbyister. Du får ta fram din journalist-ådra och luska vidare.

   Ha det gott!

   Radera