Translate

måndag 17 juli 2017

Utrensning och Feng Shui

Nu är arbetslugna juli här och tempot är lägre för de flesta. Själv har jag passat på att städa ur garderober, frosta ur kylskåp och frys, växla in småmynt före de går ur tiden. Ni har väl inte glömt att växla in era fem- och enkronor före de blir värdelösa. Allt sådant som omöjligt hinns med när tempot är högre.

På banken stod en äldre irriterad dam och saknade ett kuvert för sina bankgiro inbetalningar, där personalen knappt visste vad för typ av betalningar kvinnan skulle göra, eller framför allt vad för typ av kuvert hon saknade. De tog lång tid före de kunde hjälpa henne. Idag betalar de flesta sina räkningar via Internetbanken. Mina mynt skulle komma in på mitt konto först om åtta veckor, eftersom de var överbelastade med kunder som skulle växla in sina mynt.

Jag fick annars ihop två överfyllda Ikeapåsar samt tre stora plastpåsar med kläder när jag städade ur mina garderober. Första vändan gick till Röda korset på Östgötagatan där en barsk man pekade med handen vart han ville ha påsarna, där de sedan blev dumpade av mig. Andra omgången tog jag tre stora plastpåsar och blev stoppad halvvägs av en mörkhårig kvinna som bröt på svenska.

"Vart ska du med kläderna. Har du något för en kvinna". "Ja, det är kläder för en kvinna och  jag ska skänka dem till Röda Korset eller Myrorna", svarade jag och stannade till.

"Får jag titta?" "Ja lägg inte ut något på trottoaren bara". "Har du något vinter", frågade kvinnan. "Vinter? Ja du har pälsen och jackan här" sade jag. "Nej jag vill inte ha vinter" sade kvinnan. Okej, sade jag och lyfte en aning på ögonbrynen för att sedan åter igen bära upp påsarna, utan att ha lyckats minska vikten på dem. De sista tre påsarna fick Myrorna på Götgatan och en ung man tackade artigt.

Det sägs att har du ett stökigt skrivbord har du lugn inombords och vice versa. Det gäller kanske
även generellt. Just nu har jag vikt kläder och handdukar i prydliga högar och hängt kläderna på rader, så allt ser så där prydligt ut att man vill titta in en extra gång, för den bilden brukar inte hålla sig under en speciellt längre period. Åtminstone inte i mina garderober. Har jag då kanske ett rörigt inre.

Jag har även städat ur badrumsskåpet och badrummet, så det nästan ger en Feng Shui- känsla, inget plotter eller onödigt finns stående, utan alla småflaskor och burkar står på rad. Tänk vad mycket krämer, salvor och dylikt som har gått ut för länge sedan och ändå står i badrumsskåpet helt utan att användas. Allt sådant är nu slängt.

Jag skulle egentligen läsa en sommarkurs i matte som repetition på nätet, som startade för två veckor sedan, som inte hanns med och nu känns det som jag missat för mycket för att klara av allt på resterande tre veckor. Kanske försöker jag städa bort det dåliga samvetet, eller så känner jag att annat snart startar och jag behöver viss ledighet från de större prestationerna en stund till.

Har annars tänkt lite på Feng Shui och ska nog fortsätta att städa ur, skänka bort eller slänga det som inte behövs, så det blir lite mer stilrent, för det skapar faktiskt mer ro och harmoni omkring en.

Någon som sjunger om harmoni är Steven Wilson som jag nyss fann på Spotify, med låten Harmony Korine.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar