Translate

fredag 8 maj 2015

Är det verklighetsfrånvänt att förespråka samtycke?

Har snabbt sett debatten med Madeleine Leijonhufvud – professor emerita i straffrätt, Thomas Martinson – advokat, Advokatfirman Thomas Martinson och Martin Weyler – rådman, Solna tingsrätt och måste säga att professor Madeleine Leijonhufvud är väl påläst och till synes stark i gruppen.

Programledare är Dagens Juridiks chefredaktör Stefan Wahlberg.

Madeleine Leijonhufvud är en kvinna som på nätet fått mycket påhopp av både kvinnor och män, som nästan underförstått menar att det är kvinnan själv, enligt normer som görs ansvarig för sexualbrott mot sig. Vi talar om småtjejer från 15 år och uppåt. Hon har dock allmänheten med sig i stora delar som upprörts av vissa friande mål.

Det förs dock inte fram några hörbart rimliga argument till varför ett "samtycke" i lagen inte borde framföras i sexualbrottslagen av hennes opponenter, som jag tolkar det hela.

Jag har ännu inte köpt Madeleine Leijonhufvud:s bok, som skildrar 50 år av förändring inom sexualbrottslagen och som ännu är ofullständig enligt professorn, vilket jag borde göra inom kort.150507 VJ from Dagens Juridik on Vimeo.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar