Translate

tisdag 19 maj 2015

Det här med sekter och galenskap

Har inte tiden att skriva något långt inlägg nu.

Kan dock rekommendera dokumentären, "Fångade av scientologin", som visades igår kväll och kan ses via Svt-Play. Kanske kan den ge någon eller några en aha-upplevelse. Det är ganska tydligt att även vissa extrema politiska grupper sysslar med samma arbetsmetoder.

Här ser vi hur människor fastnar i en grupp, som till en början skapar en känsla av hopp och samhörighet och sedan visar sig bli allt annat än sund. Medlemmarna kunde få direktiv, att förfölja, manipulera och straffa olika medlemmar eller utomstående, som kunde utgöra ett hot mot den egna rörelsen. De brydde sig inte, om de bröt mot lagar, om ändamålen helgade medlen.

Vissa gavs en positiv särbehandling eftersom de hade ett PR-värde för rörelsen, medan andra blev tvingade till slavarbete och förnedring.

Dokumentären visar hur människor indoktrineras och hur rörelsen sedan straffar, förföljer och slutligen smutskastar människor grovt via skapade hemsidor på nätet, om de fått nog och hoppat av rörelsen, eller yttrat sig och/eller uppträtt på ett sätt som kunde kasta en skugga över rörelsen.

Tyvärr går det inte att bädda in, så det får bli en simpel länk (kopiera och klistra in i webbläsare):


http://www.svtplay.se/video/2930081Inga kommentarer:

Skicka en kommentar