Translate

onsdag 8 mars 2017

Låt oss spola Internationella Kvinnodagen!

Alla uppskattar inte Internationella kvinnodagen. Läste morgontidningen med en trött suck i morse där kvinnor ska läggas ut som offer och allt orättvist från 100 år tillbaka ska dras upp igen som en påminnelse om den sena rösträtten och misshandlade kvinnor idag.

Sedan att de kvinnor som generellt har det svårast lever i andra kulturer får man inte säga, utan vi ska säga att alla kvinnor oavsett kultur och religion blir lika diskriminerade på offentliga platser, caféer och i sin möjlighet att röra sig obegränsat. Trots att så inte är fallet. Sedan går det inte att uttrycka "mäns våld" mot kvinnor för alla män är givetvis helt olika individer. Jag skulle bli väldigt störd på detta generaliserande om jag var man.

Även om jag är kvinna har jag aldrig haft någon önskan om att målas ut som någon som är diskriminerad nästintill handikappad på något sätt. Dagens nyheter tycks vara ganska färgad av socialdemokraterna, så det är svårt att missa idag. Tidningen har berättat för läsaren vid ett flertal tillfällen att Anna Kinberg Batra är det få som uppskattar enligt DN:s egen barometer. Och vidare hur alla flyr från deras parti.

Batra har gått på Handelshögskolan i Stockholm ändå målar DN upp henne som, att ingen längre tror på hennes ledning kring ekonomin, samtidigt som de numera riskfritt höjer upp Fredrik Reinfeldt med en gloria runt huvudet och inte ett negativt ord hörs om Stefan Löfven svetsaren som ska besluta kring Sveriges ekonomi idag. När därför DN lägger ut artiklar om kvinnor som diskrimineras idag på Internatinella kvinnodagen blir det lite hycklande.

Det är inte högre löner inom landsting och kommun som ökar statsbudgeten, utan intäkterna kommer från de bolag och företag som inte har statsfinansierade intäkter. Det  blir därför väldigt fel att företag som skapar arbeten även har ett så stort skattetryck som vi har idag.

Internationella kvinnodagen och teser kring "könsmaktsordningen" och utrop om "patriarkat" är förutom otroligt fula begrepp, även en idiotisk självuppfyllande profetia, där vissa får fördelar om de nyttjar detta inom sin intressesfär eller yrkesområde av journalistik, näringsverksamhet m.m.

Fick själv känna på utvecklingen av denna överarbetade feminism, när jag var ute för några år sedan och glatt berättade om en positiv händelseutveckling i mitt företag för en vän, som jag kände mig glad över, varav en yngre okänd man med en miss-matchande mustasch lade huvudet på sned och med bekymrat tonfall sade,

- Ja, det kan inte ha varit lätt för dig. Du måste ju ha fått kämpa dubbelt så mycket för att du är kvinna.

Sådant gör mig så störd och jag förstår inte varför vissa kvinnor tigger om detta medlidande, som dessutom försvårar situationen, genom fördomar som skapas genom detta om kvinnor. Det blir inte direkt säljande för kvinnor själva, att skriva ut och älta att vi har så låga löner, utan cementerar endast den bilden och gör det enklare för dem som betalar oss att ifrågasätta lönenivån eller konsultarvodet.

Nej nu är det hög tid att spola Internationella kvinnodagen och låta var och en fira den dag de önskar. Jag har aldrig velat ha medlidande och verkligen ingen speciell dag för kvinnor för att jag råkade födas till kvinna, så låt den dagen försvinna från almanackan.

För min och troligen fler blir det ganska tjatigt detta ältande, om att fullvuxna kvinnor inte skulle kunna styra sina egna liv. Varför ska t ex staten lägga sig i hur enskilda par gör kring hem och familj. Det är överförmynderi.

Redan på 80-talet kunde vi höra musik av Annie Lennox, som sjöng hur systrar står på egna fötter och inte längre bakom någon man. Vi klarar detta nu. Visst finns det orättvisor däremot blir ingen hjälpt av att se sig själv som förtryckt, förutom de som vill hålla någon förtryckt. Nedan sjunger Annie Lennox den gamla låten, Sisters Are Doin´it For Themselves.


1 kommentar:

 1. Hade ju stavat rubriken fel och ingen säger något!

  "Låt oss.." hade blivit "Lår oss.." bokstaven r ligger till vänster om bokstaven t, så det knappades in fel i sin hast. Kunde kanske annars blivit ett nytt uttryck.

  Märkligt ändå att ingen kvinnlig feminist och förespråkare för "könsmaktsordningen" har något att yttra!

  Kanske ändå visar att det är de kvinnor som vill vara hjälplösa,som valt just den grenen av feminism, för det finns enklare varianter och den jag tytt mig till har endast handlat om lika rättigheter, möjligheter och skyldigheter.

  Övriga teser om att kön är fullkomligt lika eller regler om någon osynlig ordning är bara fullkomligt destruktiva i sin natur.

  Det kan ju även vara enklare att vara hjälplös och låta andra bidra hela tiden än att klara sig själv och ta ansvar för sina egna beslut, om det hör till någons personlighet. I det fallen är teorin om könsmaktsordningen bra för just den individen dock inte för kvinnor generellt.

  SvaraRadera