Translate

tisdag 14 april 2015

Filmtajm...

Läst ett par gånger nu via DN, hur enkelspåriga människor blir av att strunta i den traditionella nyhetsmedian och sedan sålla ut de nyheter och åsikter de redan tytt sig till via nätet. Den bristen sägs skapa olika grupper, där vissa blir mer allmänbildade än andra, där de sista väljer bort morgontidningen, nyheterna på TV och föredrar enklare, snabbare lektyr via Internet, vilken dessutom redan bekräftar de egna preferenserna. Nu senast beskriver Hanne Kjöller denna möjliga ökning av kunskapsklyftor.

Informationen på Internet är på vissa olika håll, även väldigt tunn och lös både på äkta källor, nyhetsvärde eller bra information.

Bara som ett exempel har jag sedan länge sett hur en Sverigedemokrat/jämställdist oåterkalleligt skriftligt benämnt mig som "Rättshaverist" på Flashback och någon annan vid den troligt påhittade signaturen "Karl Fred Mattias" via nätbokhandeln CDON.se skriver en otroligt uttömmande recension av boken, Bakom Dolda Ansikten, med uppmaning att inte köpa och det djupt förklarande ordet "Smörja"om innehållet. Högst sannolikt ges bägge dessa uttalandena, på Flashback och CDON kring min person och bok av Jämställdister - en grupp jag upplevt ha ett grovt förtalsfullt och sektliknande beteende.

Lite sorgligt dock att "Karl Fred Mattias" tror sig behöva försöka skrämma iväg köpare via CDON som redan via sitt högre pris på boken eventuellt fått potentiella köpare att backa.

En av Jämställdisternas anonyma falska hittepåsignatur de brukar använda sig av som hjälpreda är "Törnrosa" (Christina), som även spridit ut till människor att de skulle passa sig för att köpa boken via Vulkan, för jag kunde komma åt deras namn och adresser och underförstått skada dem. Sjukt - Jajamensan! Fråga vilken företagare som helst om det känt sig manade att skada sina betalande kunder, så lär de se väldigt frågande ut.

Ni förstår säkert att Jämställdisterna inte är de mest renhåriga individerna att befatta sig med. Just därför kan det vara skönt för dem som utsatts för dem på nätet att läsa, denna satirpolitiska kriminalthriller, Bakom Dolda Ansikten, och även andra som en form av bildning kring vad som kan ske på nätet, även om en hel del är fiction som med alla historier.

Jag har nyss fått ett Youtube-klipp från Bokmässan, september 2014, där jag blir Intervjuad kring boken, Bakom Dolda Ansikten. Jag är på filmen mycket trött, eftersom jag gick upp fyra på morgonen för att hinna med morgontåget till Göteborg för att sedan stå rakt upp och ner under 3 1/2 dag i en bullrig miljö, le och prata med okända människor.

Dessutom fick inspelningen med intervjun göras om fyra gånger, eftersom det inte kom något ljud, så denna dag med omtagning hade jag inte heller förberett mig ytligt på filmning. Hade jag varit ett medieproffs med flerårig erfarenhet av att stå framför en kamera skulle jag troligen vänt blicken mer mot kameran eftersom jag då förstått, att jag gjort mig bättre framifrån, nu syns både jag till vänster och  den rara författaren Lill Lindbäck till höger huvudsakligen i profil där hon intervjuar mig. Filmen borde åtminstone klargöra att jag varken är imbecill, störd eller en rättshaverist.
10 kommentarer:

 1. Ann-Charlotte14 april 2015 23:00

  Du var ju hur bra som helst i intervjun. Hurra!

  Tycker det är så jävla sjukt att ditt företag blev uthängt på nätet. Den gemensamma nämnaren för alla de som sysslar med uthängningar på nätet verkar vara att de inte jobbar och/eller har någon högre utbildning. Nu är jag själv sjukskriven men det skulle ALDRIG falla mig in att hänga ut en kvinnas företag på nätet. Man känner sig väl snarare stolt över de systrar som är i karriären och är egna företagare. Så känner i alla fall jag som feminist! Att ditt företag blev uthängt tror jag enbart handlar om avundsjuka! Min äldsta helsyster är VD för ett stort internationellt företag så hon vet hur sådana där tjuvnyp känns. Trist med kvinnor som är avundsjuka på och sätter krokben för andra kvinnor. Och eftersom jag själv har fem storasystrar så har jag aldrig varit avundsjuk. Man visste sin plats tidigt och man vet sin plats än idag :-)

  Men, som sagt, du var lysande i intervjun!!

  SvaraRadera
 2. Tack Ann-Charlotte! Nej jag har aldrig heller varit typen som avundas andra. Men det finns mycket sånt på nätet vad jag sett, äldre kvinnor som avundas yngre kvinnor eller om någon sticker ut.
  Jag bloggade för mycket länge sedan på Aftonbladets portal och där var det få om inga småföretagare och det kunde man snabbt få känna av, eller om du kunde skriva kvickt och fräckt. :)

  Nu fanns det dock även ett par Jämställdistmän i det drev du nämner, som skrev förtalsfulla saker för att vara helt rättvis.
  Jag tror att vissa män var så listiga att de enkelt kunde intrigera och manipulera vissa kvinnor till att "hjälpa till" bara med lite smicker.:-)

  Annars håller jag helt med dig, klart man ska visa lite solidaritet mellan kvinnor. Det gör ju män för män!

  Det är annars intressant med syskonskaror, för det sägs att vi får olika roller senare efter den rollen vi hade som barn, stora-mellan eller lillasyskon. Själv är jag mellanbarn, dock fick jag ändå periodvis rollen som storasyskon. Småsyskon tar ofta livet mer i en klackspark. Har ofta inte lika stora krav på sig själva, vilket måste vara väldigt skönt. Men det är klart att det inte går att generalisera.
  Tack det var gulligt av dig.:)

  SvaraRadera
 3. Kan även tillägga, vilket jag förvånat fick insikt om på senare år, att det finns en grupp män som även avundas kvinnor! :)

  SvaraRadera
 4. Ann-Charlotte15 april 2015 23:58

  "Nu fanns det dock även ett par Jämställdistmän i det drev du nämner, som skrev förtalsfulla saker för att vara helt rättvis.
  Jag tror att vissa män var så listiga att de enkelt kunde intrigera och manipulera vissa kvinnor till att "hjälpa till" bara med lite smicker.:-) "

  Jag tycker faktiskt synd om de här kvinnorna. Så länge de är unga och vackra och ränner de här männens ärenden får de vara med i klubben. Jag är ledsen att behöva säga det men jag ser inte de här männen som "riktiga män" men de ser väl å andra sidan inte oss som "riktiga kvinnor". Som att man bryr sig*asg*

  Det du skriver om syskonskaror är klockrent och stämmer in på mig. Har man fem storasystrar så blir man som man blir. Jag har alltid varit en sådan som tar dagen som den kommer och aldrig haft några egentliga karriärsdrömmar eller drömmar om framgång och välstånd. Med mina storasystrar är det tvärtom även om långt ifrån alla har lyckats. Jag och min äldsta helsyster är de enda av oss åtta barn som pluggat vidare. Men min syster gick direkt från gymnasiet och läste till Civilingenjör. Jag reste och jobbade i flera år och när jag väl började plugga läste jag filosofi eftersom jag inte visste vad jag ville bli. Ja men du hör själv:-)

  Charlotta! Gissa vem som får hem fågeln på fredag? Både jag och min son är eld och lågor!! :-)

  SvaraRadera
 5. Hej Ann-Charlotte,

  De kvinnorna har eventuellt dålig självkänsla och får en möjlighet till bekräftelse via denna jämtälldistgrupp som uppmuntrar att de sabbar /talar ner andra kvinnor. Nu har de även handlat om medelålders kvinnor, vissa äldre än oss. :-)

  " Unga och vackra" , du talar om oss förstår jag!..;-)

  Det här männen har indoktrinerat sig själva med, att kvinnor får allt och att vi tycker synd om oss själva och vissa av dem beter sig uppenbart avundsjukt.

  Hade jämställdistmännen alla dessa förtryckande mansproblem, borde de ägna tid åt dem istället för att ödsla tid på att diskutera hur kvinnor lever, beter sig eller att vi påstår oss vara "offer" i samhället.

  Jag blev bara upprörd när jag såg den skräppropagandan kring kvinnor, där syftet vara att de skulle hålla sig på sin plats, för att de egentligen skulle få känna sig mer stärkta i in mansroll.

  Det är väl aldrig försent att plugga mera! Jag läser juridik nu vid sidan om företagandet. Läser du något du har intresse av, så går det in enklare.

  Vad roligt med nymfparakiten. Kom ihåg att när den är lös i början, bör du dra ner persiennerna, eller dra för gardinerna för den ser inte att det finns ett glas, så den flyger rätt in i fönstret, när den ska upptäcka "världen" i ditt hem. Likaså stora speglar. Glöm inte att stänga fönster när du har han lös, för jag har läst om många som flugit bort..
  Lycka till!
  Lycka

  SvaraRadera
 6. Förtydligande femte stycket uppifrån:

  Jag blev upprörd när jag såg skräppropagandan kring kvinnor, där syftet vara att kvinnor skulle hålla sig på sin plats, för att jämställdistmännen skulle få känna sig mer stärkta i sin mansroll.

  P.S. Just nu klättrade min Nymfparakit upp på axeln, när han inte fick picka på tangentbordet eller äta upp mina påskliljor..:)

  SvaraRadera
 7. Ann-Charlotte16 april 2015 22:17

  Charlotta: jag beundrar dig som orkar diskutera med dem trots att de hängt ut ditt företag på internet. Jävla galningar! Nej usch, jag håller mig nog borta från människor som hänger ut andra människor och deras företag på internet. Det finns inget att diskutera med sådana människor, anser jag. Personligen tror och hoppas jag att de här människorna inte kommer att få något inflytande på olika områden i samhället. Man ska komma ihåg att Sverige är ett feministiskt land och jag hoppas det förblir så. Min syn på män, efter att ha rest runt i världen och sett förtrycket och våldet mot kvinnor, är väl att de "goda männen" borde beskydda och hjälpa kvinnor i stället för att stjälpa dem och insinuera att vi är lögnare!

  Imorgon ska jag och min son hämta fågeln i Vårby Gård. Den kommer att få det så bra hemma hos mig. Jag har skaffat mig en gigantisk bur med vattenbad, stege, fågelleksaker, m.m. Vi har handlat fågelmat och imorgon ska vi lägga en liten kudde i buren. Tänk att jag ska bli "fågelmamma" ! Jag kommer säkert att bombardera dig med frågor framöver :-) Skriver lite imorgon och berättar hur det har gått!

  Vi hörs!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ann-Charlotte,

   Tack för kommentaren!
   Jag diskuterar inte med dem idag, Tycker dock inte att folk ska få jäklas med folk för mycket eller länge ostraffat på nätet.

   Tror inte att deras typ av låtsas -ism kommer få så mycket inflytande, även om de tycks duktiga på att spela oskyldiga och lisma sig in på olika ställen även hos viss media.

   Kudde i buren?

   Lycka till med hämtningen..:)   Radera
 8. P.S. Beträffande boken behöver du inte betala, utan du får "Lottas 100 % sjukvårdsrabatt"..:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ann-Charlotte17 april 2015 00:05

   Tack...söt du är:-)

   Radera