Translate

onsdag 1 mars 2017

Sugar daddys

Fann nyss en för mig ny sångerska, Valerie Jones som spelade och sjöng låten, Workin' Woman Blues  med en ganska häftig röst och tänkte till en början att det här måste jag lyssna vidare på, när texten förklarar att hon arbetat hela sitt liv, som dock oväntat avslutas med att nu är hon redo för en "Sugar Daddy", det vill säga en äldre man som betalar för henne mot att han får umgås och kanske ibland något mer just med henne. I kommentarfälten syns fler glada tillrop av troligen äldre män som får lite uppbackning för sin eget beteende.Det tycks vara ett mer öppet och accepterat beteende för t ex college tjejer idag, att söka och möta äldre män som betalar för dem när de inte har några pengar för de antingen studerar eller saknar arbete. Såg tidigare en dokumentär, som jag inte finner just nu om detta via YouTube där en journalist intervjuade bland annat en av dessa tjejer som började med det här när hon var 17 år.

Mot slutet syntes och hördes dock att hon upplevt sig bli nedvärderad under ett av dessa mingelpartyn, där män mellan 35-70 år, talade högt om prissättning och vad tjejerna erbjöd i gengäld. En nedvärderande köttmarknad i lyxförpackning mellan äldre rika män och yngre fräscha tjejer som ibland kanske skadas emotionellt där självkänslan troligen kan få sig en knäck och den framtida självständigheten kan få en svårare start.

ABC News visar ett reportage där en man, vars egna döttrar är i samma ålder som för de sex tjejer han köper sällskap av. En av tjejerna ställer upp för att hennes Sugar Daddy betalar för hennes skola. Frågan är hur de kan vara med en man sexuellt som skulle kunna vara deras pappa. Hjärnan hos vissa män måste vara konstruerad på annat sätt än hos kvinnor, för de är ändå den äldre som måste var den som har en större känsla för ansvar och moral. Mannen som visas hos ABC -News, förklarar att känslan av att komma in i ett rum med en ung vacker kvinna vid sin sida är som att ha en ny lyxbil som glänser inför övriga. Han erkänner alltså öppet att dessa unga tjejer är som objekt.

ABC News frågar sig vad skillnaden är mot vanlig prostitution, som enligt mig är en gradskillnad. Minns själv när jag var runt tjugo, att vissa äldre män kunde köpa presenter till mig utan att du tänkt umgås eller hade en tanke på att umgås med dem. Det är ändå något slemmigt över det hela. Samtidigt som man själv var väldigt naiv och av naturliga skäl hade en mycket mindre livserfarenhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar