Translate

söndag 20 augusti 2017

Ett harmlöst söndagsinlägg - om tillväxt och mognad

Avokado växt 
Lade för några månader sedan en avokadokärna i ett glas vatten och lät den ligga en bra tid, tills det växte ut microsmå rötter. Såg litet slemmigt ut runtomkring.

Kärnan lät jag sedan plantera i en kruka med vanlig blomjord. I juli började en stjälk titta fram och idag i slutet på augusti har en liten växt med blad kommit fram.

Osäker om en avokado frukt kan växa fram utan uppvärmt växthus i Sverige. Avokadon kommer ursprungligen från södra central Mexico, som har ett något varmare klimat än vårt oregelbundna säsongsväder i Sverige.

Avokadon har många hälsosamma ämnen som motverkar sjukdomar och sägs även ha goda egenskaper för både hud och hår.

Trots att det kan vara ganska svårt att hitta lagom mogna avokados i affären som inte ger en nära rutten eller stenhård omogen variant. Lite tips om rätt avokado ges här.

Trots katastrofer runt om i världen växer det ändå fram växtlighet som inte låter sig påverkas. Livet går vidare hur nonchalant det än kan verka. Även människor växer och mognar i olika takt helt oberoende av ålder.

Nedan sjunger Emilie Nicolas låten Grown Up. I låten beskrivs hur någon är vuxen, har växt upp och därför inte behöver någon form av stöd, där texten troligen kan tolkas på olika sätt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar