Translate

söndag 15 april 2018

Boktips - Främlingen

Nyss läst den bladvändar-vänliga thrillern, Främlingen av Harlan Coben på 351 sidor. En bok som får en att vilja pausa både arbete och vardagssysslor för att veta vad som händer på nästa sida där spänningen ökar för varje blad.

En ganska hemskt historia, som ändå speglar vissa delar av verkligheten där en grupp anonyma bestämmer sig för att söka upp hemligheter om folk på nätet, för att därefter idka utpressning mot dem, som annars lever ett lyckligt och hederligt liv.

Någon i gruppen har sina idéer om vad som är moraliskt förkastligt och anser att han gör människan en tjänst, som river sönder hela livet för olika familjer genom sina avslöjanden.

De finner människor via internet som antingen köper tjänster av sajter som säljer produkter för att fejka graviditeter, webbplatser som sysslar med att föra samman äldre män med unga kvinnor som frivilligt säljer sin kropp för pengar, sajter som säljer dopingmedel till unga män.

De skapar kaos och river upp liv både av egna moraliska föreställningar, som för att få egna pengar genom utpressning av dem de "avslöjat" och sökt upp. En dubbelmoral som även kan ses i verkligheten på sina ställen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar