Translate

fredag 17 juni 2016

Känslor av orättvisa och bloggtävling för mindre bloggare

Jag förstår att vuxna människor kan känna sig mycket kränkta och bygga upp en ilska av att ha blivit inlåsta. Ännu mer vid de fall där straffen inte är rimliga i relation till brottet. Förekommer det sedan fall där någon blivit inlåst, utan att ha gjort något fel blir de negativa känslorna av naturliga skäl än mer värre och jag tror knappast det ger någon mervärde för samhället.

Läste nyss en artikel av Somar Nal Aher på Aftonbladet, att isolering används på ungdomshem i Sverige och att så unga barn, som 9 år blivit isolerade i små celler med en madrass. Det var det mest idiotiska jag läst på länge. Dessa barn ges från början en känsla av utanförskap och mindervärdighetskänslor när de troligen redan mist en naturlig trygghet.

Hur det kan tillåtas i Sverige år 2016 är en gåta. Det är helt inhumant och enligt Ekots granskning sker det dessutom regelmässigt. Tydligen ska det skett 787 gånger bara förra året. Enligt FN-är det även tortyr med inlåsning och självmordsförsöken på ungdomshäkten tros vara ett resultat av isolering. Det måste ändras!
Förövrigt deltar just nu ganska många ägare till småbloggar i en tävling för småbloggare, där alla är välkomna att rösta. Konkurrensen är super hård och min blogg står bredvid nummer 67. Jag har inte direkt blogg-socialiserat i någon större omfattning detta året eller året före, vilket troligen hade varit en stor fördel. Vem vet kanske vinner jag som den som hamnar på lägsta placering med minst röster och det blir ju åtminstone passande för en mindre blogg.

- ÅRETS MINDRE BLOGG 2016 -7 kommentarer:

 1. Det här med mindre blogg blir ju lite lustigt när man tänker på den
  gigantiska MIKRObloggen Twitter ...

  Du kanske kan få ett hedersomnämnande även om du inte vinner !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker mest det var ett bra initiativ av Johanna, som startade tävlingen från vårt södra landskap.

   Det har blivit svårare att nå ut på nätet mot tidigare där bloggarna t ex förr kunde länka till olika medier och artiklar för att på det sättet synas och få in läsare. Den möjligheten har både DN, SvD, Aftonbladet och Expressen tagit bort. Du kunde då synas som en bloggare som länkat sitt inlägg och sina kommentarer till någon artikel. Vet inte varför de tagit bort den möjligheten.

   Jag vet inte exakt hur många besökare jag har, då många läsare troligen tittar in med hjälp av anonymitetsverktyg som inte registrerar några besökare eller IP-nr. De anonyma som syns är dock förre än 1 000 /dag. Det kräver som sagt en massa tid att hoppa runt och vara social, vilket jag inte har eller haft. Men jag tycker det är kul att skriva ändå! Tävlingen håller dock på fram till och med den sista juni.

   Radera
  2. Alltså kravet för att få ingå i tävlingen var att ingen bloggare fick ha mer än 1 000 besökare /dag.

   Radera
 2. Så, nu har jag röstat på din blogg. :)//T

  SvaraRadera
 3. Tack det var himla gulligt av dig!:)

  Oddsen är ganska små det är det dock för många andra deltagare med.
  Den som senast tycktes ligga på topp var klassisk modebloggerska, med skillnaden att hon inte var runt tjugo utan medelålders. Många foton och mindre text.

  SvaraRadera
 4. Hej du anonyma som lämnade en ännu opublicerad kommentar. Det var väldigt intressant information och denna blogg stöttar utsatta och är emot mobbning, däremot lägger jag inte upp andras personnummer med hänvisningar till speciella register där upphovsmännen verkligen tar fördel av andras olycka och borde dömas för kränkande förtal.

  Jag beklagar den 61 år gamla kvinnan du nämnde och hennes utsatthet.

  Det verkar ytterst märkligt som du säger att en ideell förening som Prevent som arbetar med att förbättra arbetsmiljön hos företag, själva skulle syssla med mobbning. Vad skulle syftet vara att sprida förtal om den mobbade kvinnans son? Det låter oerhört oprofessionellt. Vad tror du själv?


  SvaraRadera
 5. Ja jag är imponerad att det är så många som ville vara med! :)

  SvaraRadera