Translate

söndag 19 juni 2016

Jävlar så skönt in i avgrunden

Mycket märkligt! Det tidigare inlägget nedan har försvunnit och jag tycks inte ha någon backup, så jag kan återskapa det hela!

Lustigt nog såg jag att någon varit inne och sökt fler gånger efter inlägget genom sökordet Freddie Mercury, som jag nämnde var en numera avliden, lyckad och framgångsrik homosexuell musiker.

Efter allt som hänt runt min blogg blir jag inte förvånad om någon lyckats hacka och radera inlägget härinne. Kort sammanfattning av det försvunna inlägget.

Inlägget började med:

Det har tydligen visat sig genom forskning att svordomar är ett tecken på intelligens, därför att de som svär mycket ska ha ett mycket större ordförråd, enligt en artikel från illustrerad vetenskap.
"Personer som använder sig av många kraftuttryck och skällsord har rent generellt ett betydligt större och mer utvecklat ordförråd, vilket samtidigt är ett tecken på förhöjd intelligens."

Jag skrev sedan att jag blev så tacksam att jag lyckades få betyget D på tentan från juridiska institutionen, eftersom det var, med trots mot jantelagen, bra gjort när jag samtidigt jobbat varav rubrikens kraftuttryck.


Vidare kommenterade jag Björn Wimans artikel i DN med rubriken,

"Det livaktiga hatet mot hbtq-personer angår oss alla från vilket jag anmärkte kring det allmänna snart 25-årliga ältandet kring HBTQ- personer och hur de skulle vara diskriminerade eftersom jag anser att det är felaktigt och att en sexuell dragning utöver heterosexualitet mer ses som hippt idag.

Jag var mer övertygad om att fler upplevde det som tjatigt med pridefestivaler och regnbågsfärger, då de inte såg den diskriminering som påstods förekomma och för att det hållits samma demonstrationer i snart 25 år. Måste alla få någon annans sexualitet slängd i ansiktet? Måste allt vara offentligt? Dessutom tycks fler lyfta upp sin sexualitet som en särskild egenskap, vilket istället indirekt ger dem framgång, se Jonas Gardell, Freddie Mercury med flera.

Björn Wiman jämförde bland annat det vansinniga massmordet på klubben Pulse i Orlando av en ensam agerande galning som något som finns i hela samhället, vilket ger missvisande information, som inte är jämförbar.

Avslutade med att presentera det framgångsrika bandet Queen med Freddie Mercury och hans låt, The Show must Go On, som en förklaring till varför något lyfts upp år efter år, utan rimlig grund. Nedan framförd av Celine Dion.

7 kommentarer:

 1. Jag svär aldrig. Men enligt en viss domare ljuger jag snyggt ...

  SvaraRadera
 2. Jag är m a o bra på att reta folk utan att egentligen ha avsikt där till ...

  Apropå HBTQ har jag någon gång stått och glott mig igenom alla ekipagen samt
  ägnat mig åt kändisskådning. Men Pride krockar nog med en viss annan festival
  även detta år för min del.

  Sedan börjar jag plötsligt undra över om hbtq bör stavas HBTQ ...

  SvaraRadera
 3. De där återkommande Pridefestivalerna har jag svårt att förstå mig på.
  Uppenbarligen gäller det för deltagarna att vara så utmanande som möjligt och jag tycker mig se att de blir alltmer provocerande. Ju värre desto bättre tycks parollen vara.
  Kanske dags för en motoffensiv där heterosexuella har sin parad...

  Och sen så måste jag sluta svära så förbannat ofta, men det är jävligt svårt att låta bli. Fan också! //T

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan tänka mig att de som inte sett, eller deltagit speciellt många gånger kan tycka att det är roligt, eller upplever att paraden behövs.

   I Stockholm har den ändå pågått sedan 1998 i 18 år och jag upplevde aldrig varken före eller efter att någon homosexuell blivit utstött.

   Jonas Gardell gjorde sin första show för 30 år sedan och samtidigt blev han med allas vår finlandssvenska Mark för 30 år sedan. Hans framgång hade knappast blivit lika stor om inte han själv lyft upp sin homosexualitet i sin show.

   Jag har alltid struntat i andras sexuella preferenser och förstår inte riktigt betydelsen varför alla måste få det slängt i ansiktet. Ingen har väl sedan länge brytt sig om en man föredrar en man, eller en kvinna en kvinna. Det är deras liv och inte andras business, så ser jag på saken.

   Jag förstod väl att du var intelligent så som du svär..:)

   Radera
  2. Finns en och annan i det parti som en gång i tiden bildades
   för att kämpa för kristendom och moralisk upprustning som
   också har svårt för HBTQ, kan vi se av kommentarerna från
   bibeltrogna inom det partiet (har bytt namn 2 ggr sedan dess).
   Och kommentarerna gäller förstås det faktum att den nya, unga
   ledaren tänkt sig att gå med i sommarens Prideparad ...

   Radera
  3. Även om jag inte har "svårt" för pridefestivaler eller homosexualitet utan som jag försökte beskriva inte längre ser behovet, varför det blir tjatigt. Anser inte att de är diskriminerade utan full accepterade, sedan behöver kanske inte alla hurra så fort någon kommit ur garderoben och tycker att det privata bör vara offentligt och plötsligt väldigt intressant för alla andra.

   Radera