Translate

söndag 19 juni 2016

Hemma hos några vänner

Studerat den regnvåta marken omkring huset
Ikväll har jag varit hemma hos ett par vänner som är i full färd med att renovera det nyinköpta huset. Ett charmigt rött hus med många vinklar i Trångsund med viss havsutsikt. Deras arbete med huset lär hålla på ett par år. De bjöd på klyftpotatis palsternacka och morot i ugn samt grillad kyckling med Tzatsiki. Jag hjälpte till att förbereda genom att skala och klyfta potatisen.

Övrigt tilltugg var varmt bröd och sallad. Jag hade tänkt
Rosa bubbel före och till maten.
att jag tillfälligt skulle bli en riktig bloggare, eller som en typiskt Facebook-fantast och ta foto på middagen. Det som dock fastnade på bild var det rosa bubbelvinet som de bjöd på som aperitif före och till maten som smakade ungefär som vanlig skumpa.

Lägg märke till den blommiga tapeten och den gula lampan som hänger över köksbordet, vilket var en kvarleva från husets kvarlämnade attiraljer.

Svenska jordgubbar med vaniljglass kryddat med myntablad
Efterrätten fastnade även på bild och bestod av vaniljglass med svenska stora jordgubbar och myntablad som jag plockade från deras trädgård.

Den manliga vännen i huset hade gjort ett gediget arbete på övervåningen där ett stort kaklat badrum och en fin liten bastu snart var i mål samt två mysiga fina sovrum alternativt kontor.

En del av trädgården
Den tidigare ägaren hade bott i huset i hela sitt liv och var idag 90 år och kände troligen en viss separationsångest, eftersom han bett en vän köra förbi honom för att få se huset igen.

Tydligen hade han även levt tillsammans med sin mor ända upp till vuxen ålder, vilket jag fann lite märkligt eller kanske tragiskt. Rent biologiska och naturliga reflexer är oftare att människan vill flyga ur boet och bygga sig ett eget liv.

Var det inte i skräckfilmerna Psyko där Norman Bates inte kunde släppa tanken på sin mamma som indirekt styrde honom på ett farligt och galet sätt från ett hotellrum.

Trädgården hos vännerna var för att tala om något mer ljust ganska vildvuxen på ett charmigt sätt med bland annat ett par äppelträd och stora vildvuxna pioner.

Hela området var väldigt lugnt och harmoniskt och en trädbevuxen mindre väg tog hos ner mot ett par klippor och en badvik, där vi kunde höra kluckande från vattnet där även några blåmesar hördes nyvaket efter regnet.

Före midnatt tog jag mig hemåt med pendeltåget mot Stockholmscentral. Framför mig från andra ingången kliver en människa in hjulbent trippande med kjol, nylon-strumpbyxor och höga klackar. Han sätter sig framför mig i vagnen och den svarta page-peruken gungar till lite lätt där han satt sig med en nervös och forcerad min, samtidigt som ett par kraftigt illröda läppstiftsförsedda läppar hos honom drog till sig blickarna från vissa. Han såg ibland ut att söka min blick som för att söka stöd, eller så var det något jag inbillade mig, då hans uppenbarelse lätt skulle kunna provocera vissa berusade människor, så på det sättet var han ganska modig.


När vi ändå är inne lite på hus, så fann jag denna otroliga endast 10 år väluppfostrade lill-gamla tjejen Anna Christine, som sjunger som vilken vuxen professionell kvinnlig sångerska som helst med låten, The House of the Rising Sun.
Tack till dem som lagt en röst på bloggen, Charlotta Lena bloggar, nr 67 och som information kan sägas att det går att lägga en röst varje dag fram till och med den 30 juni på valfri blogg i tävlingen Årets Mindre blogg 2016.


3 kommentarer:

 1. "i Trångsund med viss havsutsikt."

  Snarare insjöutsikt, skulle jag tycka ...

  Stortorpsparken i kommundelen kan vara lämplig för ett årligt besök vid lämpligt
  arrangemang. Ligger rätt snyggt till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du ska inte vara så kinkig med detaljer. Du vet väl det breda perspektivet som en mäklare kan ha vid användning av "havsutsikt", så uttrycket borde ju nästan ha breddats idag.

   Radera
  2. Skrev mäklaren så i den annons som det nyinköpta paret läste ?

   Radera