Translate

tisdag 21 juni 2016

Serious fashion from Charlotta Lena Bloggar

Topp från butik i Thailand
Nu blir det ett mycket seriöst modeinlägg. Till vänster en topp i svart och med små dekorativa koboltblå blommor införskaffades antingen, på en resa 1991 till Thailand före det blev Sveriges nya
Kanarieöarna, då landet ännu inte till största del exploaterades av en massa turistställen, troligen för ett väldigt lågt belopp. Dock med en till synes hög kvalité.

Vit Jeans-kjol från Esprit
Jag minns att jag bar toppen vid ett tillfälle när jag jobbade som konsult på ett IT-bolag 2001, eftersom en dåvarande kollega kommenterade toppen med ett svårtolkat leende.

Funderade ett tag på om den annars kunde vara inköpt i Grekland, men det lutar mer åt att det var i Thailand på min första resa dit.

Det är väldigt svårt om inte omöjligt, att ta en helfigurs bild via en Iphone på sig själv.

Smoothie med banan och hallon
Jag gjorde därför en två delad uppsättning som med viss fantasi skulle kunna visa hur det kan se ut en tidig förmiddag utan makeup och med en slarvigt uppsatt tofs. Det här är bilder jag tar på största möjliga allvar som tillfällig modebloggerska.

Till toppen bär jag en vit jeanskjol från Esprit, med ett tillhörande flätat skärp. Lägg märke till den nonchalanta lilla putmagen som framhävs vid aktiviteten av att ta en selfie. Det skulle nästan kunna bli en kommande trend, ungefär som många yngre grabbar bär jeansen nedhasat över halva skinkorna.

Kanske fick jag på mig den äldre toppen för jag börjat inta en hälsosam smoothie med ekologisk yoghurt smaksatt med vanilj och päron mixad med banan och frysta hallon var och varannan morgon. Något som troligen inte mina grannar blir lika glada av att höra, eftersom mixern för ett himla oljud när den är påslagen.

Det var allt för denna gång från "Serious Fashion", av Charlotta Lena bloggar, som avslutar med den vackra och något sentimentala låten, When We Where Young, vars melodi beskriver hur någon känner oro för tiden som går och vill fånga tiden på bild före den försvinner, framförd av den begåvade sångerskan Adele.8 kommentarer:

 1. Hmm... är du Charlotta månne Sveriges nya Ingrid Schrewelius, hon som under 30 år i modevärlden guidade Sverige i denna world of fashion..? Kanske dags att styra in på något nytt yrkesområde..? ;) //T

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag försöker verkligen ändå dämpa mig och vara ganska ödmjuk trots min dolda skill in fashion.

   Du har troligen träffat huvudet på spiken.;)

   Radera
 2. Hihi underbar inlägg, tänk om alla mode bloggare vore så här då hade jag gärna följt fler såna! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack jo jag känner mig ganska stolt att jag gått ur min komfortzon och vågat det som jag verkligen kan!;)

   Radera
 3. https://www.youtube.com/watch?v=iNPA68htGxk

  Hittade en passande låt åt dig. Vad skall annars en musiknörd göra ?

  Du missade f ö väl inte bandet på Grönan tidigare i månaden ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi på Serious Fashion kan behöva lite musik-input ibland.

   Annars finns en en klädesbutik på min gata - som ofta brukar bjuda in något mindre band eller någon soloartist, utanför sin butik för att locka dit fler besökare. Musik är bra på många sätt, förutom att livet mer drägligt.

   Nix haft en hel del arbete som jag legat lite efter med, på grund av studier. Nu är jag dock i mer fas. Vilket band har jag missat?

   Radera
  2. SUEDE förstås. Du kan väl snabbspola dig genom videon ovan om inte annat ...

   Radera
 4. förutom att livet BLIR mer drägligt. Missade ett litet ord.

  SvaraRadera