Translate

lördag 25 juni 2016

Otrogna och nätets moraliska hackare

Vad säger man, synden straffar sig självt. Kanske är det förklaringen till att namn på 30 miljoner män lagts ut på Internet från sajten Ashley Madison, efter att den hackats. Ett forum som liksom ett flertal andra förmedlar kontakter för upptagna eller gifta män och fruar utanför äktenskapet eller förhållandet.
Visar upp midsommarblomster
Jag som försökte vara lite traditionell och romantisk genom att plocka sju blomster på midsommarafton, för att få en drömbild av den som verkligen kommer vara ämnad för mig. Kanske var det tur att jag glömde lägga dem under huvudkudden enligt sägnen, nu när så många tydligen är otrogna.

Dock menar dessa Hacktivister att sajten endast till 90-95 % består av sökande män och fejkade feminina profiler och därför är ett stort bedrägeri. De menar att männen nu får skämmas ett tag och sedan kan gå vidare med sina liv.

Intressant ändå att det skapas så många olika former av moraliska nätväktare och lekmän som leker domare på nätet och sålunda tar lagen i egna händer. Dessa hacktivister hade även lagt ut adresser, kontaktuppgifter och de sista numren på männens kreditkort vilket i sig kan vara behjälpligt för olika typer av bedrägerier.

Är det fullständigt fel att vissa straffar miljontals andra utifrån, sina egna moraliska värderingar, eller är det kanske en god gärning gentemot de mer eller mindre naiva fruarna, som sitter hemma utan någon aning om den andres dubbelspel?

Jag kan även se att vissa män lägger upp YouTube klipp på sina flickvänner som varit otrogna till och med när hon erkänner det för honom i ett privat sammanhang. Måste allt läggas upp på nätet? Nu finns den här tjejen i ett Youtube-klipp som hennes dåvarande pojkvän lagt upp på nätet och vem vet när det kommer tas bort. Hon borde kunna stämma honom, för ärekränkning om det varit i Sverige. Nu tycks det här paret kommit från USA, så troligen blir kostnaden att stämma honom mycket högre.


Det finns 8 saker som många inte vet, om dem som är otrogna enligt vetenskapliga undersökningar:


 1. Tydligen ska så många som 41 % av dem som är otrogna föredra rockmusik och på andra plats med 16 % kommer dem som föredrar popmusik och något färre 11 % av de otrogna föredrog country samt blott 7 % av de otrogna föredrog klassisk musik. 
 2. Skillnaden mellan män och kvinnor som går bakom ryggen på sin partner, är att för den sista gruppen - kvinnor så var det ofta för att kompensera det känslomässiga behovet i relationen mer än det fysiska. 
 3. Otrogna människor ska dessutom egentligen vara lyckliga i sina relationer och är faktiskt inte ute efter en brytning. Vem har inte läst om, eller hört om kvinnor som väntar år efter år på att någon upptagen man ska lämna sin fru och välja henne istället, vilket naturligtvis inte sker. 
 4. Sexlusten kan vakna upp hos den part som är otrogen, vilket kan väcka den gamla relationen till liv, eftersom den får en nytändning av den otrognas nyväckta sexuella aktivitet som förs bakom den andras partens rygg.
 5. Kvinnor är oftare otrogna när de har ägglossning och blir då tydligen mer attraherade av andra män en sina egna, enligt UCLA forskaren Dr Martin Haselton.
 6. Många män är tokigt nog även otrogna för att rädda det egna äktenskapet, eftersom de märkligt nog tänker att de kan få bli tillfredsställda av någon annan, för att stå ut och hålla fast vid det egna förhållandet.
 7. Otrogna är ofta otrogna med någon de känner till 85 % som med en kollega eller dylikt.
 8. De otrogna vill bli avslöjade, för att få stopp på sig själva, skulden och bördan av att hålla inne med denna hemlighet. 


Jag undrar om inte vedergällning mot en otrogen ändå blir mer juste, som det skildras av Carrie Underwood med låten, Before he Cheats, än att hänga ut ett Youtube-klipp på någon som mannen antingen upptäckt och filmat i sängen, eller talar med enskilt och samtidigt filmar i smyg. Bad..
6 kommentarer:

 1. Ja, nog får folk sin beskärda del av karma tids nog!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Framförallt blir det lite hycklande med dem, som gärna vill lyfta upp att de är gifta och ändå går bakom ryggen på sin part..:)

   Radera
 2. Svar
  1. Ja den har lite drag och är ganska passande i sammanhanget.

   Radera
 3. Fel och hacka sidor på ett sätt, men samtidigt så kan ingen bli sur för en sida kan läcka och är man otrogen får man stå sitt kast

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det kan man nästan tycka trots att de lägger ut kontoutgifter och dylikt på nätet för andras plockning..

   Radera