Translate

söndag 21 augusti 2016

Den nya underklassen - Nemo narcissister

Nemo-narcissister är den nya underklassen enligt Alexander Bard som jag lyssnade på ikväll, medan jag arbetade. Han gav ett bättre intryck från radion, än vad jag fått tidigare och samtalet som hölls i en form av dialog med vännen och komikern Aron Flam var ganska intressant och uppfriskande mot annat. Både Freud och Nietzsche nämndes av Alexander Bard 55 år som numera titulerar sig filosof.

Han har gått på handelshögskolan, så jag har tidigare mer sett honom som civilekonom än filosof. Hans sistnämnda titel är troligen inte skyddad, så vem som helst kan benämna sig som filosof precis som jurist och journalist, förutom vid konkurrensrättsliga regler om det ska till någon marknadsföring.

Nemo-narcissister är de som vill ha ständig uppmärksamhet i form av smileys, tummar, hjärtan och likes, på ett "infantilt" sätt trots att de är vuxna, enligt Alexander Bard. Dessutom är de högljudda på nätet och skriker efter uppmärksamhet och har tagit på sig en offerroll utan att vara några egentliga offer och det har ju kunnat observerats på vissa håll.

Yngre läser inte lika mycket böcker längre, utan snappar endast upp det mest ytliga som de behöver känna till utan större fördjupning, menar Bard. De håller en ständig kommunikation via nätet. De har dock missat vad "Nettokrater" ska syssla med på Internet och det är inte att skrika efter egen uppmärksamhet, utan att vi alla ska samarbeta anser Bard.

Ett annat kännetecken på den här nya typen av underklass är att de människorna inte kan separera åsikt från person, vilket vi känner till från olika forum, bloggar och kommentarsfält.

"Nettokrater" är den nya tidens människor, dock är det verkliga syftet med den gruppen att samarbeta, mer än att vara bekräftelsesökande individer, vilket inte riktigt är uppfyllt idag. Han menar att yngre borde söka något större än sig själva. Kanske meditera ibland. Jag tror förvisso att de som söker något större än sig själva inte hänger på nätet hela tiden. Lyssna och begrunda.5 kommentarer:

 1. Om han gjorde ett bättre intryck på dig i radio, kan det bero på att du slapp se honom
  i de där eviga kortbyxorna då ...

  SvaraRadera
 2. Svar
  1. Jag menade nog evinnerliga snarare än eviga ...

   Men seriös blir han nog aldrig för mig. Hur många politiska partier har
   han avverkat ? Minst 2 i alla fall.

   https://sv.wikipedia.org/wiki/Barbie_(musikgrupp)

   https://www.youtube.com/watch?v=etC8i96vNRs

   Men jag äger en gammal vinylLP med honom ...

   Radera
 3. Discotransvestit drottning, där ser man..:)

  Jag tycker ändå att han har en poäng när det kommer till politiska diskussioner på nätet, för det finns inga riktiga sådana, utan mer en lång smutskastande trend, där tesen, - Är du inte med oss är du emot oss, gäller.

  Med påföljden av att en kritiker möts av en smygande och stigande grad av trakasserier, smutskastande kommentarer och påhopp.

  Beträffande melodin, så är jag ganska säker på att Bard själv sysslat med prostitution, så låten skapades troligen av de erfarenheterna.
  http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/idol/article13892247.ab

  Förövrigt tycks han ha ett enormt självförtroende, som måste vara en ganska skön känsla att äga. Har sett ett par klipp när han föreläser inom sitt nya ämne filosofi. Samtidigt som han är lite av en provokatör, anarkist och intelligent nytänkare.

  Annars har jag inte varit något direkt Army of lovers fan..

  Det skapar i sin tur en massa negativa energier som inte gör någon nytta.

  SvaraRadera
 4. Sista meningen skulle hamnat efter tredje stycket.

  SvaraRadera