Translate

lördag 22 oktober 2016

Lisa Ajax skäms för vissa medelålders på nätet

Dagens Nyheter skrev i fredags om Lisa Ajax som fick uppleva hat på nätet genom kränkande kommentarer, efter att hon vunnit tävlingen "idol" som 16-åring. Hon är en av många artister som valt att gå ut med att de blivit trakasserade på nätet. När hon fick frågan vilka som skriver kränkande kommentarer svarar hon,
"Det är ofta väldigt unga personer som inte riktigt vet hur nätet fungerar, eller personer  som är i medelåldern. Ibland går jag in på deras profiler och ser att de har barn. Det är nästan pinsamt."
Hon har fått många grova kommentarer och en del hade lagt upp henne i bikini och kommenterat hennes kropp, vilket hon självklart tyckte var mycket obehagligt.

I fredags stod Lisa Ajax dock på scenen för en ungdomsmanifestation på Danderydsgården, för kärlek och respekt på nätet. Ofta är ungdomar mer mogna än många vuxna, vilka samtidigt skulle kunna var deras föräldrar och istället borde agera förebilder.

Istället för att glädjas med andras framgångar, så tror jag många vuxna växt upp med någon form av Jante-lag så de grämer sig så fort en ung tjej eller kvinna syns och hörs för mycket på nätet, eller vågar gå sin egen väg, då måste den individen "sättas på plats" för här ska vi inte komma och tro vi är något i Sverige.

Den som slänger iväg den självdestruktiva livsvärderingen och Jante-lagen och blir mer positiv gentemot andra blir sannolikt mer framgångsrik själv!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar