Translate

tisdag 24 januari 2017

Vad blir budskapet av Sveriges största morgontidning som DN idag?

Budskapet i media blir att unga kvinnor kan sälja sig själva i ett affärssammanhang för stora pengar till fullkomligt okända män och sedan lyftas upp fullständigt som oskyldiga offer i landets största media.

Frågan är om Thomas Lerner journalist hos DN skrivit en lika lång artikel om en prostituerad från Malmskillnadsgatan som plussats på med en 15 år och ett visst narkotikaberoende med dess tillkommande effekt på utseendet?

Det var just affärer pseudonymen Isabel Eriksson från artikeln hos DN hade sysslat med i flera år, då hon annonserade ut sitt eget sällskap, den egna kroppen och själen för de okända män som gav henne mest pengar för att få ligga med henne.

Frågan är om inte Tomas Lerner journalist på Dagens Nyheter och programledaren Fredrik Skavlan i sin strävan efter hycklande jämställdhet, istället sänker kvinnans värde, mer än lyfter henne genom att måla upp att en kvinna är för dum för att själv kunna förstå risker och skapa egna affärsbeslut.

Idag lyfts likaså kvinnor upp som är under 30 år och sätts som statsministrar trots avsaknad av yrkes- och livserfarenhet. Bara du är ung och fräsch, anser de bakomliggande styrorganen. Kvinnor med verklig kunskap och erfarenhet blir ointressanta, eftersom de givetvis inte är lika fogliga och lättanpassade, ty varför skulle de vara det efter lika många år och kanske mer erfarenhet som vilken man som helst.

En sak är säker - unga kvinnor är inte alltid offer däremot kan de enkelt, linda många män runt lillfingret.1 kommentar:

  1. Inlägget kan även lämna frågan öppen i vilken omfattning journalister idag i stora medier är objektiva och granskande, som sig bör, eller mer faller under egna subjektiva bedömningar av känslomässig eller politisk karaktär.
    Vad avgör att synonymen Isabel är ett offer när hon själv satt sig i situationen? Eller ska prostitution vara en normal företeelse för kvinnor, så de kan sitta med och berätta hur svårt de hade det i sin yrkessituation, där de var tvungna att ligga bredvid en man som hon själv bjudit in mot pengar.

    SvaraRadera