Translate

söndag 14 februari 2016

Lögner, politik och äkta skratt

Tänkte kanske skriva något kring mytomaner, eller kanske om en manlig kirurg som påstått sig vara personlig läkare åt påve Franciscus tillhörande en forskargrupp som manipulerat bilder, så de visat samma positiva resultat och sedan låter människor bli levande experiment för hans kirurgiska operationer av konstgjorda luftstrupar.

Det är farligt med människor utan samvete som mer slåss för egen bekräftelse. Kanske lika ohälsosamt som människor som inte alltid är de intelligentaste och ändå givits för mycket makt.

När det gäller makt, så har tydligen Sverigedemokraterna fallit i väljarbarometern enligt bedömare som Svenska dagbladet talat med enligt senaste Sifomätningen. De ska ha nått taket för sitt väljarstöd som enligt mätningen för februari 2016 ska ligga på 16,6 %.

I toppen ligger numera moderaterna, med 25,4 %, där Anna Kinberg Batra med sin lite avståndstagande approach kanske ändå gett visst förtroende med sina förslag kring flyktingpolitiken.

När jag läste att Socialdemokraterna hade på förslag att låta staten ge ekonomiskt stöd för alla som annars inte gått färdigt gymnasiet, så kändes det som ett ogenomtänkt förslag.

Människor måste ändå ta eget ansvar, utan att de ska behöva betalas. Det är ett förslag som troligen endast kommer bli en ytterligare möjlighet för vissa att utnyttja systemet för ekonomiskt bidrag, som andra får betala. Motivation skapas inte med bidrag eller daltande.Sedan tänkte jag om det verkligen inte fanns något mer positivt att skriva om. Skrivglöden infann sig dock inte riktigt, trots att jag försökte kicka igång lite positiv energi genom att lyssna på skrattande bebisar på You-Tube. De mest naturliga varelserna genererar det mest äkta skratten. Sett på en livskurva bakåt, så har de flesta varit väldigt billiga i drift när det kommer till underhållning som sedan stagnerat med högre krav på stimulans. Det är dock vetenskapligt bevisat att leenden smittar när du ser andra le.
4 kommentarer:

 1. Nu har ju både S och M anammat SD:s politik för att om möjligt värva röster. Det som tidigare ansågs som rasistiskt och främlingsfientligt är nu helt ok politik att föra. Dessa partier kan ju ingen sunt tänkande människa ta på allvar längre. //T

  SvaraRadera
  Svar
  1. Menar du alla tre partier eller M och S?

   Jag tror att mycket blir ett politiskt spel och att ingen egentligen vill hantera den nya utvecklingen och samtidigt lova arbete och välfärd åt alla.

   Idag när jag åkte förbi T-centralen mot universitet för att fixa en muntlig redovisning, såg jag en kvinna gå förbi själv på perrongen med en minimal springa i den svarta sarongen vid ögonen, för att kunna se ut. Jag tänkte vilket fängelse det måste vara och vilken ingrodd sedvänja.
   Samtidigt ser de själva troligen inte på det hela på samma sätt, som någon utanför att det är kränkande för kvinnan själv som tillåter sig att gömma sig!
   Det blir en sådan kontrast mot den svenska kvinnan. Det är svårt att förstå men kan förklaras av en stark kultur. På tal om den nya utvecklingen - det mångkulturella samhället.

   Jag tycker annars att var och en har rätt till sin religion och sin klädsel, så länge de inte skadar sig själva eller andra.

   Radera
  2. Självklart alla tre, Miljöpartiet under gråt och tvång när de vrider sig som en mask på en krok.
   Verkligheten gör sig alltid påmind, förr eller senare...
   Visst har alla rätt till sin egen religion och klädsel för den delen, om man inte prackar på den på andra förstås. //T

   Radera
  3. Läs gärna Julia Caesars senaste krönika: Främling i eget land

   http://snaphanen.dk/2016/02/14/framling-i-eget-land/

   Kan man komma så mycket närmare om vad som pågår i landet? //T

   Radera