Translate

tisdag 19 juli 2016

Går det att bli annat än imponerad?

Fantastiska ryska Sofia Bogdanova dansar lika snyggt och professionellt som en gudinna på sina Inlines, endast 10 år gammal!


10 kommentarer:

 1. En söt, tjej för att lätta upp de dystra tidigare inläggen!

  Testade att byta intervall på "Populära inlägg", som rankar inlägg efter antingen senaste 7 dagarna, senaste 30 dagarna eller hela tiden. Just nu har jag bytt till de senaste 7 dagarna.

  Kan reta mig på att vissa tycks klicka fram önskade inlägg, som är urgamla och en del som jag skrev spontant och hastigt och sedan liksom ville lägga bakom mig, så för mig är inläggens placering inte direkt optimalt eller självvalt..Men, men..:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. I sanning imponerande! Ska vi kanske låta oss annekteras av Ryssland för att höja de idrottsliga prestationerna och i viss mån skydda oss från den islamska religionen..? Vad är din åsikt Charlotta? //T

   Radera
  2. Jag blir nästan stolt även om hon inte är någon jag känner! :)

   Det var kanske lite lång koppling från inlägget..

   Är det dig jag stötte på i kommentarfälten på Svenska Dagbladet och även noterat var synlig med signaturen "T" bland annat på Cattas blogg samt Genusdebatten? Det är inte alltid lätt, om nästan omöjligt att veta vilken anonym som sitter bakom vilken signatur.

   Jag är ingen "Islam-hatare" utan vet att det finns olika grenar, det finns sekulariserade, mer liberala och sedan finns det mer islamistiska former.
   Jobbade med en kollega för flera år sedan som var troende islamist. Hon bar ingen slöja, dock drack hon ingen alkohol (vilket inte har ngn betydelse) och bad på en matta varje kväll och morgon när vi två var i London. Vi var vänner.
   Hon berättade att hon blev utstirrad som kvinna om hon tog en taxi självständigt i sitt hemland, som hon brukade i Sverige, så det är just den sista delen jag har svårt att se kan bli integrerad i det svenska samhället. Att kvinnor kan riskera att få sin frihet begränsad och om de bryter den och därmed kan utsättas på olika sätt.

   Mattias Martinsson, teologidoktor och verksam som lektor och forskarassistent i tros- och livsåskådningsvetenskap vid Uppsala universitet skriver frågande i en Teologisk kvartalsskrift årg. 80 från 2004 bland annat i slutet på artikeln:

   "Paradoxen i hela denna problematik är att den «kristna» och/eller «humanistiska», «västerländska
   » «värdegrunden» både utgör ett reellt problem och en reell möjlighet. Det finns ingen som helst anledning att förneka att det står i den svenska allmänhetens intressen att slå vakt om många av de demokratiska värden som man kan härleda till en tradition som bildats inom ramen för en kristen enhetskultur. Samtidigt kommer värderingarnas begränsningar att bli uppenbara när de realiseras i ett öppet och globaliserat samhälle (där vi exempelvis värnar en generös flykting- och invandringspolitik och syftar till att skapa samma möjligheter för alla, oavsett bakgrund).
   Är dessa värden verkligen möjliga att tillämpa fullt ut på «de andra»? Tillåter de en revidering för att möta nya tider?"
   http://journals.lub.lu.se/index.php/STK/article/viewFile/6650/6270

   Det borde någon av dessa islamister bäst själva kunna svara på kanske.

   Vi har dock religionsfrihet i Sverige idag som är stiftat i grundlagen, regeringsformen 2 kap, 1 §.

   Radera
  3. På tal om annan form av religion, så minns jag vid ett tillfälle när jag berättade en episod för min pappa när han levde. Det handlade om en kollega som skenheligt spelade vänskaplig och bjöd på lunch samtidigt som han visste om, att chefen planerat besluta om en sämre situation för mig och leende höll det för sig själv, vilket fick min pappa när jag berättade om det hela, att spontant utropa, - Vilken Judas!

   Vi växte absolut inte upp i en särskilt utpräglad kristen miljö mer än andra. Jesus blev ju förråd av Judas, enligt bibeln, som sedermera dock gick och hängde sig.

   Tycker att det finns en och annan Judas-figur på nätet ibland, när vi nu ändå var inne på ämnet religion.

   Radera
  4. Ja det var alltså Judas och inte bibeln som gick och hängde sig, om någon fick problem att tolka texten p.g.a syftesfelet..

   Radera
  5. Nej jag har bara använt sign "T" på din blogg, ingen annan.
   Och visst har vi religionsfrihet i landet, dock lever vi ett sekulariserat samhälle där religionen inte ska få inflytande. Samhället ska därmed visa samma respekt för alla människor oavsett kulturell eller religiös bakgrund. Detsamma gäller för de som betecknar sig som icke religiösa och inte tror på någon gudom. Vare sig i religionens namn eller i kulturella traditioners namn har ingen person eller grupp rätt att förtrycka andra människor eller begränsa deras levnadssätt. Trots detta tycker jag mig se att en viss religion, smygande och med små steg, får samhället att förändra sig och därmed påverkar människors levnadssätt. //T

   Radera
  6. Ok möjligheten finns att någon använder samma signatur som dig, för att skapa konflikter, eller som ett billigt psykologiskt verktyg i likhet med deras simpla och pinsamma mobbande vuxendrev. Ett vanligt fenomen bland den typen av bloggare. Ärlighet är något som tyvärr även fattas vissa från den gruppen. Det kunde annars vara ett märkligt sammanträffande att en "T" fanns under just hennes förtalsblogg.

   Har annars varit med om en kvinna som satt här inne, smörade och teatraliskt kände sympati för mig på grund av människans förtalsdrev mot mig, sade att jag skulle ringa henne och senare, syntes så gott som varje gång jag mer eller mindre ofrivilligt blev manad att kolla på hennes blogg, den falskt medlidsamma kvinnan med tungan dragandes i bakdelen på den förtalsfulla bloggerskan som en krypande sliskig falsk orm.

   Oj, undrar vad Dalai Lama skulle tycka om den beskrivningen. Jag får nog lov att meditera lite mera. Dalai Lama som annars är buddist, en religion jag egentligen ser som den mest hälsosamma av alla religioner. Själv är jag tyvärr inte mer än en ständigt lärande människa. Dalai Lama säger, " Om du inte hyser medkänsla med din fiende, vem ska du då hysa medkänsla med?" Jag får kanske jobba lite mer på den delen.:)

   Jag håller annars med dig fullständigt på vissa punkter, att en religion kan förändra och förstöra friheten på ett smygande sätt. Bara det att det byggts fritidsgårdar med särskilda tjejkvällar, eftersom de känner sig begränsade att fritt tala och röra sig i annat fall, visar ju att den islamistiska kulturen är så förbannat felaktig och inget jag ställer mig bakom! Likaså Eriksdalsbadet med könssegregerade pooler och musikfestivaler där kvinnor uppmanas stå på speciella platser för att inte utsättas för våldtäkter. Den sista typen av våldtäkter är tydligen något fenomen som kommer från Egyptien, benämt som Taharrarush gamea
   https://sv.wikipedia.org/wiki/Taharrush_gamea

   Nedan är ett vidrigt inlägg från 60 minutes, som visar hur journalisten Lara Logan blir utsatt av misshandel och våldtäkt av totalt ociviliserade män under festligheter, där hon är ute på uppdrag.

   https://www.youtube.com/watch?v=ENv4Q91Vjz0


   Jag vill fortsätta leva i ett fritt samhälle och ingen ska begränsa mig eller andra kvinnor från att röra sig och leva ut, som vilka män som helst. Jag är inte uppfostrad till att bete mig eller vara mer kuvad än en kille, så varför ska jag och andra plötsligt anpassa sig och bli förtryckta och särbehandlade?

   Jag talade med en manlig journalist från Iran för ett halvår sedan som bott i Sverige några år och menade att det kunde vara fel att Sverige hade den religionsfrihet vi har och jag kan ibland känna på samma sätt. Han har kanske rätt. Borde Sverige modifiera grundlagen kanske?

   Radera
  7. Att ändra grundlagen anser jag var fel väg att gå. Det är inte våra lagar som ska ändras och anpassas. Det är de som ankommer landet som ska rätta sig efter våra lagar. Inte tvärtom.

   I de flesta fall så fungerar detta, men somliga anser att deras religion och traditioner står över svensk lag. Kan man som invandrare absolut inte rätta sig efter vad som gäller här i landet så borde man kanske se sig om efter ett land som bättre överensstämmer med den religion och tradition som vederbörande bär med sig. //T

   Radera
  8. Ja fast om inte svenskgrundlag ändras, så råder religionsfrihet, enligt just lagen, vilket innebär att de inte har någon skyldighet att ändra sin religiösa betraktelse av sin omvärld.


   http://charlottalenabloggar.blogspot.se/2016/07/runt-20-forr-och-idag.html

   Radera
  9. De kan självklart ha sin egen religiösa betraktelse av omvärlden så länge de behåller den för sig själva. Det är när de på grundval av sin religiositet vill att omvärlden ska anpassa sig till deras religiositet som det blir fel. Religionsfriheten innebär inte, som jag skrivit tidigare, att man i religionens namn har rätt att förtrycka eller begränsa andra människors leverne. Således är det inte religionsfriheten som är problemet, utan det är i grunden dessa människors svårigheter att anpassa sig till landets lagar och regler.

   Radera