Translate

torsdag 12 maj 2016

Det här kan du se fram emot som kvinna..

Ofta går det att läsa in rädslor hos andra för att bli äldre. Vissa söker sig till yngre för att själva få känna sig mindre gamla. En del kallar det för ålderskriser. De köper plötsligt en Harley Davidsson eller kanske säger upp sig från jobbet och börjar plugga, eller som en manlig kurskamrat i min ålder sade till mig idag, - Jag har kanske någon ålderskris. Även om jag själv ser det som positivt att våga ändra, bättre sent än aldrig, trots att vissa kallar det för kris.

När vi var runt tjugo, så var vi ändå inte helt nöjda för vi jämförde oss med andra och tyckte mycket kunde bli bättre. Många var osäkra, trevande och kanske mer rotlösa. Även om vi fick uppmärksamhet av fler män, så gav det ändå inga lyckokickar. Vi kan idag observera ett ungdomsideal om skönhet omkring oss, trots att den yngre perioden för alla människor bara varar en kortare period.

Dessutom finns det massor av vackra mogna kvinnor, eller som en kvinnlig vän till mig sade,
 - Jag tycker mogna kvinnor kan vara mer vackra än yngre. Nedan syns lite fördelar som kommer av att du levt livet med allt vad det innebär och,

Varför du oftast har något att se fram emot när du mognat som kvinna,

 1. Du bryr dig mindre om vad andra tycker om det du gör.
 2. Du vågar göra bort dig.
 3. Du känner dig mer trygg inombords.
 4. Du upplever mer harmoni
 5. Du förkastar eventuella tankar om skönhetsoperationer för du inser att självkänslan ändå kommer inombords hur du än mejslar om dig.
 6. Du tycker att du duger som du är
 7. Du säger vad du tycker utan att skämmas.
 8. Du säger ifrån direkt, istället för att hålla det inom dig.
 9. Du har ett förråd av visdom som du tar fram när den behövs.
 10. Du känner dig nöjd med dig själv och jämför dig inte med andra.
 11.  Du har insett att du själv är den enda människa du aldrig kommer slippa ifrån, så den försöker du hålla dig dig vän med och vårda som sig bör med en vän.
 12. Du kanske unnar dig själv lite blommor då och då - "Because you're worth it"

Den kvinnliga historien bakom frasen, därför att du är värd det, syns i nedan filmklipp.

Från början var det en mansröst som till och med fick tala för kvinnans preferenser i reklamen, så handikappade var vi på sextiotalet. Den tiden är dock förbi, åtminstone för de allra flesta kvinnor kanske till somliga mäns förtret.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar