Translate

torsdag 5 maj 2016

Huvudvärk

Var iväg till vårdcentralen idag på  bokad läkartid, som jag bokade första gången för drygt två månader sedan, som jag sedan bokade om och flyttade fram. När jag kom dit i tid vid 14,20 efter att ha småsprungit sista sträckan fick jag ändå vänta 25 minuter.

Kan ibland få huvudvärk och ville utesluta, att det kunde vara något annat än hederlig migrän och få lite mer migräninriktad värktablett än Treo. När jag ensam delat väntrum med en äldre man som pratade och mumlade högt för sig själv då och då, blev jag snart insläppt av en ung kvinnlig läkare med en ursäkt för tidsfördröjningen.

Hon föreslog en medicin mot migrän som jag skulle ta så snart som möjligt vid känning. Nu har jag peppar, peppar inte haft migrän på 1 1/2 månad, så nu är jag ändå garderad om den skulle tränga fram vid olämpligt tillfälle som vid någon tenta eller viktigt arbete, eller när som helst.

Jag hade apoteket runt hörnet dit jag slank in och efter viss små irriterande väntan även där i kö, då en dam utan hänsyn till andra ställde en mängd frågor om allt och inget kom jag fram till apotekaren, som med höjda ögonbryn deklarerade att där fanns ingen medicin utskriven åt mig. Det bästa jag kunde göra var att gå tillbaka till vårdcentralen och säga till.

Något irriterad gick jag tillbaka till receptionen på vårdcentralen och sade att läkaren aldrig skrev ut något. Sjuksköterskan ringde in till läkaren, som bad så mycket om ursäkt och sade att nu skulle det vara ordnat. Jag gick trapporna ner och återvände till apoteket, där apotekaren hade gett mig löfte att få gå före i kön. Jag kom snart fram till kassan, lämnade fram legitimationen och apotekaren synade skärmen,

- Bra, nu är det utskrivet. Du skulle väl ha medicin mot urinvägsinfektion, frågade apotekaren lättsamt.

- Eh, nej, jag skulle ha medicin mot migrän, sade jag frågande.

- Ok, det snabbaste är om du går tillbaka igen, här ta med dig den här utskriften som bevis, sade apotekaren och sträckte fram informationen om urinvägsinflammationsmedicinen.

Jag fick lov att gå tillbaka till vårdcentralen för andra gången och nu tyckte jag nästan synd om läkaren, som troligen måste känt att det blev ganska pinsamt. Det såg ut som hon hade haft patienter på löpande band och kanske hade hon haft nattjour före.

Det var ändå tur att apotekaren frågade om det var medicin jag skulle ha mot urinvägsinflammation, så jag inte fått med det hem istället.

- Hade du inte migrän nu, så kanske du får det, sade apotekaren leende.

Jag fick aldrig migrän, möjligen fick den kvinnliga läkaren det istället, som troligen inte hade sin bästa dag.

Någon som tycks kunna ämnet huvudvärk och migrän är Julia Wilde, där slutklämmen är att helt enkelt coola ner, inte stressa upp sig och att meditera även i detta fall, vilket tydligen ska vara ett bra botemedel mot migrän enligt forskningsstudier från Science Daily.

Det är heller aldrig fel att hålla huvudet högt och kanske inte heller uppe för ljuset som Jain sjunger i låten, Heads Up i nedan klipp.
2 kommentarer:

 1. Krya på dig !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, mår bra, så det är ingen fara.:)
   Har ingen huvudvärk just nu, eller när inlägget skrevs.

   Radera