Translate

onsdag 17 december 2014

Identitetskapning och mer kring falskhet

Vissa hamnar naturligt på toppen
Hur kommer det sig att vissa kvinnor backar upp män, som beter sig illa mot andra kvinnor och har en unken kvinnosyn? Eller är det möjligen falska män som spelar kvinnor på nätet?

Den frågan förblir kanske obesvarad.

Vidare kan vi fundera över hur trovärdigt är det, av en mansrättsaktivistgrupp som Jämställdisterna, att var bundis med  miljöpartisten Josefin Utas på hennes påstådda blogg, när de någon månad tidigare sade sig polisanmält miljöpartisten och partiledaren Åsa Romson på sitt jämställdhetsforum, eftersom jämställdisterna känt sig kränkta som män av henne!?

Nej det blir inte inte speciellt trovärdigt, utan mer ett spel för gallerierna, där de mer troligt kapat hennes identitet.

Syftet är sannolikt, att dra väljare från Miljöpartiet till Sverigedemokraterna, för utger de sig för att vara vänligt inställsamma mot en miljöpartist, som smygande och falskt skriver ner sitt eget partis värderingar och omvandlar till SD:s och Jämställdisternas politiska åsikter på sin blogg, så hoppas de få fler väljare som konverterar från Miljöpartiet till Sverigedemokraterna.

De har tidigare även använt samma falska arbetsmetoder när de velat "omvända" feminister till Jämställdister, genom att skapa egna feministiska hittepåbloggerskor, som till slut blivit "omvända" och istället valt att ansluta sig till de konservativa Jämställdisterna.

Både Miljöpartiet och feminism är något både Jämställdister och Sverigedemokrater avskyr. Kan det möjligen vara samma grupp? Det finns även några politiska grupper som stundtals påminner om ett par organisationer som uppträder i min satirpolitiska kriminalthriller, Bakom Dolda Ansikten.

Jämställdisterna har även spridit ut via ett av av deras anonyma förtalssoldater, att det kan vara farligt att köpa min bok, för jag kan komma åt köparnas adresser!? Jag kan meddela att ett sådant intresse från min sida finns inte och inte heller tillgång till ett dylikt adressregister. Sådant sysslar tyvärr mer polisen med idag, vilket kan ifrågasättas. Förtal är dock ett fult vapen som vissa "förtryckta" män och en och annan kvinnlig nickedocka sysslar med på nätet. Vi kan fråga oss varför skattebetalarna ska försörja den här typen av politiska arbetsmetoder.

Uppenbarligen finns politiska extremistgrupper som själva skapar bloggar, där de utger sig för att vara andra och själva sitter bakom och spelar teater och skriver. En form av identitetskapning, som bland annat hänt via Facebook, där människor till sin olycka upptäckt  att någon lagt upp ett konto i dennes namn och sedan mejlat ut en massa skräp till vänner och bekanta.

Syftet med det första, hittepåbloggar för mansrättsgrupper kan sannolikt vara att gruppen vill framstå som fler än vad de är och för att kunna kommentera på sina egna bloggar med dessa hittepåsignaturer och bloggnamn för att framstå som mer populära än vad som är fallet.

Jämställdisterna har mycket gemensamt med Sverigedemokraterna. Den ena gruppen har med sina representanter även synts hos Jämställdisternas forum. Bägge tycks använda sig av falska arbetsmetoder - smutskastar, förtalar, eller kränker på olika sätt, givetvis anonymt med en unken samt konservativ syn på andra grupper i samhället.

Höjden av provocerande hyckleri blir när samma grupp skriver inlägg kring mobbning, som Sverigedemokraterna brukar slänga ut som bondfångeri i media, för att hoppas på medlidande av fler potentiella väljare, när de samtidigt bakom kulisserna själva anonymt kränker och mobbar andra i kommentarsfält och på forum i grupper. Precis som Jämställdisterna gjort från begynnelsen på sina forum från och till sedan den gruppen skapades.

Det har troligen även fått en och annan individ, att se fenomenet mobbning på nätet som en  naturlig handling. Läste själv vid ett tillfälle från en av dessa "Jämställdister" på en jämställdistblogg följande, 
"Mobbning är en naturlig reaktion, se bara till djurriket, där mobbas den som sticker ut från gruppen och på så sätt sorteras vissa avkommor bort från övriga."
Vi bör kanske ändå hoppas på att människan utvecklats ett snäpp högre än djuren. Annars kan den synen på andra människor lätt kännas igen från vissa politiska partier som Sverigedemokraterna, där t ex Björn Söder, vår andre vice talman uttrycka sin syn på samer och judar i Sverige. 

Visst vore det mer lockande för väljare, att ha hederliga politiker som rakryggat vågade stå för sin åsikter, utan olagliga metoder eller feg anonymitet. Om inte för att skapa mer trovärdighet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar