Translate

torsdag 18 december 2014

Påståenden kring våldtäkter

Det blir en del mörka ämnen på den här bloggen, eftersom  bakgrunden till den satirpolitiska kriminalthrillern, Bakom Dolda Ansikten kommer av sådant jag läst, observerat och tolkat på internet och forskat vidare kring.

 Rubriken till inlägget känns lite provocerande, dock är det ett vanligt förekommande tema, eller en uppfattning hos många på nätet vilket förekommit några år.

"Påståenden" om att kvinnor "behöver inte vara rädda" när det går ut för det finns knappt några våldtäktsmän, utan det handlar om en indoktrinering, som kvinnor generellt utsatts för av samhället, eller den så kallade "statsfeminismen". Alternativt när ett våldtäktsfall uppdagats så har kvinnan huvudsakligen ofta ljugit i ärendet. När jag läste dessa kommentarer eller åsikter kring våldtäkter på nätet första gången blev jag förbluffad.

Dessutom gick det att läsa dessa kommentarer från någon enstaka anonym "kvinna", som arbetade för den här mansrättsorganisationen, vilket gjorde det hela än mer provocerande. Om hon nu var en kvinna? Tankarna for runt i huvudet.

Är människan helt dum i huvudet!?  Hon måste växt upp i en skyddad bunker i sitt  liv, eller blundat för vad som rapporteras på nyheterna, kanske varit avstängd från media, verkligheten eller i sinnet!? Om hon möjligen har en son som kan riskera att dömas själv, så bör hon väl i första hand uppfostra honom, att visa respekt för tjejer, istället för att sprida ut en massa vilseledande information. Den slutliga gissningen drog åt det förstnämnda i kombination, av stark uppmuntran från en speciell och radikal mansrättsaktivistorganisation.

Vidare gick att läsa, att det på Facebook förekom inlägg, där det unga kvinnliga offret verbalt straffades och de "dubbelt bevisat" skyldiga våldtäktsmännen blev hjältarna som fick uppmuntran av pöbeln på nätet. I de fallen är det lätt att fundera kring hur man tidigare kunnat överskatta den egna uppfattningen om människans intelligens så mycket, eller så är det så enkelt att andras anonyma åsikter och värderingar framkommer mer synligt via Internet och har alltid funnits.

Visst kan det vara sannolikt att det finns något enstaka fall, där en kvinna kan ha överdrivit kanske rentav ljugit kring en våldtäkt, däremot blir det långt från rättvist, att mata ut en propaganda, kring att lögner kring våldtäkter är det vanliga, eller att kvinnor och unga tjejer inte ens behöver vara rädda för att gå ute sent ensamma om natten. Även om det vanliga är att våldtäkter sker inomhus. En modig kvinna berättar hur hon upplevt två hemska våldtäkter, trots att det inte förekom våld i vanlig bemärkelse, vilket kan visa hur svåra dessa brott kan vara att bevisa och även att många våldtäktsärenden därför läggs ner.

Vad är syftet med en nedtonande propaganda kring våldtäkter? Det enda jag tolkat ut som förklaring är att det finns en speciell mansrättsaktivistgrupp, som tar allt ont en man gjort, som sin egen personliga skuld, därför ska inte heller dessa ämnen eller ärenden nämnas, eller anmälas om det varit nödvändigt.

Det låter inte klokt och det är det inte heller. Vi kan dock konstatera att den idag 43-åriga "Hagamannen" som år 2006 dömdes och fick 14 års fängelse för serievåldtäkter mellan år 1999-2005 kan släppas fri redan om ett halvår. En förövrigt tvåbarnspappa och plåtslagare, där första offret var en 14-åring och den sista en 51-åring som i sin försvarskamp fick örat avbitet och blev nedknuffad i Umeälven.

Kanske är det ändå bättre, att låta tonårstjejerna vara ute sent, gå omkring ensamma i natten, så inte vissa män blir sårade. kränkta och tar det personligt?

Nej det vore ganska dumt att följa. Det går dock att fundera över vad som kan ha gått snett hos somliga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar