Translate

onsdag 10 december 2014

Nätattacker, bilbränder och politik

Det är lätt att tänka att nätattacker är något endast yngre skulle syssla med, ungefär som bilbränderna som skedde i södra Stockholm förra året av huvudsakligen ungdomsgäng. 

Det finns ändå fullvuxna som sysslar med att hacka datorer, t ex Vuxna Förbannade Hackare (VFH) vilka har sina rötter i gruppen Anonymous. Det är något som Daniel Goldberg och Linus Larsson, bland annat berättar i sin bok, Svenska Hackare från 2012. En bok som bättrade på min egen kunskap när jag skrev min bok, Bakom Dolda Ansikten. Det sista en satirpolitisk kriminalthriller som bland annat skildrar brott på nätet.

Annars finns det riktiga troll på nätet, för vad sägs om kvinnan som skapade egna Facebook konton som verkade tillhöra hennes pappa och hans fru. Därifrån sände hon sedan en massa kränkande mejl av sexuell natur till sig själv under ett helt år, vilket hon sedan polisanmälde då hon sade sig blivit kränkt. Polisen började med att sända varningar till både pappan och hans fru, för att slutligen starta en teknisk utredning. Den 24-åriga kvinnan fick till slut 20 månaders fängelse och besöksförbud till sina offer.

Tänk vilka "nätmöjligheter" som öppnat sig!

Kanske kommer något av våra partier satsa på resurser kring IT-säkerhet, Integritet och mot brott på nätet. Eller så har kanske Henrik Dorsin redan fångat de politiska läget för Sverige.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar