Translate

söndag 11 oktober 2015

Envis som en åsna..

Chabo ( feb.2004 - sept.2009)
När vi hade hund tidigare så mötte man alltid andra hundar och  deras ägare vare sig man önskade det eller inte. Det kunde vara människor som sökte kontakt och försökte få det att se ut, som om det var deras hundar som drogs mot mig och min hund när det egentligen var de som gärna ville småprata tidigt i gryningen.

Något som kunde vara en aning besvärande tidiga mornar, före frukost när du tilhör dem som vill vara tyst den första timmen och helst bara vill gå ut, så snabbt som möjligt för att den egna hunden ska får göra sin morgontoalett.

Jag hade en blandras mellan Rhodesian ridgeback och labrador. Han fick sin hastighet, snabbhet och sina jaktinstinkter från sin far som var Rhosedian ridgeback och den oerhört kärvänliga intill naiva sociala sidan från sin labrador till mor.

Han hälsade gärna glatt på alla från blottaren i busken, mannen på parkbänken till de närmaste i hemmet. Han gjorde ingen skillnad på folk och fä. Tyvärr fick han mycket ledsamt och helt oförberett 2009, före fem års ålder mjältcancer .

Under alla dessa dussintals promenader stötte man på många andra hundar och en ras av dessa var Jack Russels. Små hundar med ett oerhört uppblåst självförtroende, utan någon uppfattning över andra hundars överlägsenhet. När jag såg klippet från cyklisten som ställt sig framför en långtradare och vägrade flytta på sig i Jönköping mitt i rusningstrafiken slog mig likheten mellan honom och just den lilla hunden Jack Russel.


9 kommentarer:

 1. Och hundens namn var ... FIDO eller hur ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har du läst på dåligt under fotot...

   Visste dock inte att det var kungens smeknamn förrän någon nämnde det för mig :)

   Radera
  2. Visst har jag läst på dåligt. Chabo lär dock, i kungens fall. stavas Tjabo. Och ju barnsligare smeknamn
   ju finare är man. Titta bara på Wallenbergarna !

   Men i serietidningar brukar hundar heta just Fido ...

   Radera
  3. Jo det är sant och kungens vän kallas för Noppe...

   Några andra unga män har smeknamnen "Dedde" och "Mimmi" och går på Lundsbergsskolan.som skildras i klippet nedan som inte alls är fördomsfullt är överdrivet..

   https://www.youtube.com/watch?v=OnPc3oK2Has

   Radera
 2. "eller" överdrivet ska det stå i sista meningen.....

  SvaraRadera
 3. Svar
  1. Det skulle kanske kunna vara en miljöpartist som protesterar mot bilarna. Fick höra häromdagen av en kvinnlig vän som var med en kort period och byggde upp miljöpartiet, att vissa kunde vara ganska extrema och speciellt företagsfientliga.
   Något som även blev ganska utmärkande med miljöpartisten som slängde av sig topless när Reinfeldt höll tal i Visby.

   Kan tycka att att det syns ganska tydligt i media efter partiskiftet, från alliansen till det rödgröna att det blev mycket mera negativa skriverier/smutskastning kring och om företag mot före skiftet, så t ex DN är lite dåliga på att vara "politiskt oberoende" kan jag tycka.

   Radera
  2. Har alltid tyckt att cyklister är mer utsatta än fotgängare. Oskyddade trafikanter bör nog inte
   utan vidare sätta sig upp mot de som är skyddade av några ton plåt.

   Visst, det blir den starkes rätt, men vad är alternativet ?

   Radera
  3. Ja i det här fallet kunde cyklisten tagit cykelbanan som tydligen låg bredvid.

   Att sätta sig i en situation frivilligt utan mening känns som en totalt egoistisk och infantil handling utan mer verkan än att bli en bromskloss för alla.

   I andra fall är jag emot maktmissbruk men ren dumhet känns en aning onödigt.

   Samtidigt som jag är allergisk mot människor som lever av att det måste finnas svagare människor omkring dem, så de själva kan få känna sig starka. En falsk medkänsla som de får energi av.

   Radera