Translate

söndag 17 juli 2016

Meningslös fruktansvärd terrorism kopplat till Islam


Minnesplats efter påkörda i Nice 
När jag läste Dagens nyheter igår morse, inlägg från olika bloggare, kommentarer och nättidningar, så går en graderad horisontell linje mellan att religionen Islam och alla som utövar den är potentiella terrorister som via koranen både rättfärdigar våldtäkter och våldsamma krig i guds namn, till att det även finns muslimer som lever fredligt, skötsamt och troligen inte granskat koranen så noggrant, utan mer blivit påtvingade religionen av sina föräldrar. Det går dock inte att sticka under stol med att terroristerna har koranen som trosuppfattning.

Vad jag reagerar mot är när lobbyister försöker agitera, hetsa och skrämma upp människor, att det är ett pågående krig idag mellan islamister och västvärlden och att de hatar oss alla. Finns inte ett krig idag i Europa, så skapas troligen ett sådant scenario genom, att aggressivt hetsa upp bilden av att ett krig förekommer, eftersom människor skräms upp. Det blir kanske inte så smidigt, om en samling uppskrämda svenskar organiserar sig och går bärsärkagång mot muslimer, vilket endast skulle gynna IS. Två fel gör inte ett rätt. Ett krig i Europa förutsätter att det finns minst två aktiva parter som krigar mot varandra, vilket inte är fallet idag.

Det finns nog ingen som inte känner stor avsky mot terroristdåden mot alla oskyldiga människor i bland annat Frankrike och nu senast i Nice. Vad energin borde riktas mot är istället att bekämpa IS och kanske särskilt fånga deras ledare. Varför är inte det gjort? Och hur kan deras terrorism fått fortgå så länge, med så mycket dödligt våld mot människor, kulturarv och liv?

Vidare bör det finnas vissa regelverk, någon form av avtal som asylsökande och nyanlända, med andra kulturer bör få ta del av, när de kommer till Sverige, som en form av integration i det svenska samhället, vilket syns i nedan avsnitt av detta inlägg. Bland annat för att slippa grupperingar av tafsande män på badhus och på konserter mot unga kvinnor. Det har de facto inte förekommit svenska killar, som grupperar sig på samma sätt för att tafsa på tjejer.

Jag tycker det är sorgligt, att inte unga kvinnor ska kunna lägga sig och sola överallt, utan att kontrollera omgivningen. Det är fakta att det blir kulturkrockar med två helt skilda världar, där den ena är van att se kvinnan täckt och i den andra helt naturligt fritt klädd. Det vet väl vilken kvinna som helst som tagit sig en promenad bland butiker och kullerstensgator på vissa platser i Turkiet, hur man som kvinna blir utstirrad av de manliga invånarna. Ofta syns inte heller några kvinnor till utomhus. Nu senast när jag var på träningsresa och vi strövade omkring i den närmste staden Side. Grekiska muslimer ska ha flytt till Side från Kreta år 1895. Även om jag inte kan påstå att alla muslimer är omoderna, strikta och trogna Islam på ett radikaliserat konservativt sätt, utan jag ser mer till helheten av den senaste tidens händelser.


I Dagens Nyheter framgår i artikeln, "Det förebyggande arbetet mot terrorn måste intensifieras" av Magnus Ranstorp, terrorforskningsledare, försvarshögskolan, kvalitetsansvarig inom EU:s Radicalisation Awareness Network, att i en rapport från januari 2016 bekräftar Europol att IS har tränat och etablerat speciella kommandoenheter som ska slå till mot olika mål inom Europa, vilket visade sig i senare terrorattacker mot t ex Paris.

Terrorn kan både vara organiserad och inspirera andra, vilket ska ha skett just med ett tips att använda fordon, som Al-Qaida på den arabiska halvön förde fram i sin tidskrift Inspire redan 2010. I likhet med vad den ensamma mannen i Nice gjorde i fredags i sin lastbil som han körde fram utan ljuslyktor.

IS agerar tydligen på sociala medier med en massiv närvaro för att propagera, agitera och rekrytera.
Avslutningsvis krävs både repressiva åtgärder vilka bör kompletteras med förebyggande insatser, enligt terrorforskaren Magnus Ranstorp. De förebyggande insatserna i Frankrike som antiradikaliseringsarbete har tydligt varit sämre och "deras fängelser har ofta varit  drivhus för extremism". Något Sverige bör ta fasta på för att om möjligt undvika egna terroristdåd.6 kommentarer:

 1. När det kommer till tydliga kulturella konsekvenser för kvinnor, så nämner Amanda Björkman, ledarskribent på DN idag den 17 juli i sin artikel, "Trygg zon" skapar otrygghet", där hon påminner om att Eriksdalsbadet, där jag själv fritt skvalpat omkring när jag var 14 år utan några som helst ofredanden, idag har öppnat upp för en könssegregerad badplats - en pool för män och en för kvinnor samt en mixad. Likaså har festivalen Göteborgs kulturkalas planerat att instifta "fredade zoner" bara för kvinnor så de får stå längst fram utan män. Det finns säkert någon annan som kan se likheten mellan den uppdelningen och indelningen i en moské, där kvinnor får stå avskilt bakom en vägg. Det blir fel när Sverige ska anpassa sig efter andra kulturer istället för att gripa och slänga ut de män som inte kan bete sig som civiliserade människor. Precis som Björkman frågar sig kan det riskera att kvinnor sedan själva får ansvara för händelser som skett utanför den "ofredade zonen". En uppdelning som sedan även kanske kan sprida sig till fler offentliga platser.

  http://www.dn.se/ledare/signerat/amanda-bjorkman-trygg-zon-skapar-otrygghet/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja herregud vart är vi på väg? Nästa steg blir väl att alla kvinnor som inte täcker sig får stå sitt kast. När ska den berömda foten sättas ner?//T

   Radera
  2. Arrangemanget skulle möjligen kunna vara en kostnadsfråga, då det krävs mindre fokuserad bevakning mot ett speciellt inhägnat område, frågan är vad det skulle bli för frihet för kvinnor!? Nej, de får vända fokus, så att de bevakar andra sidan istället.

   Vi lever i Sverige och inte i t ex Syrien. Tydligen får man lagligt mörda sin fru där om hon är otrogen, enligt en artikel av Hugo Edwald på Metro som tagit fram statistik från en rapport från organisationen Equality Now.

   http://www.metro.se/nyheter/har-ar-det-lagligt-att-morda-din-otrogna-fru-varldens-mest-kvinnofientliga-lagar/EVHpaC!14KXPuuVE6ysI/

   Sverige har hitintills legat långt från samma diskriminerande klass gentemot kvinnor, så det får vi verkligen hoppas inte blir fallet. Chansen är nog ganska minimal i varje fall. I sådant fall skulle de nog få tvinga på ganska många kvinnor sådant de skulle vägra att bära, där jag skulle vara en av dem.

   Kvinnor har det väldigt bra i Sverige juridiskt och jämförelsevis mot andra länder, där kvinnor i t ex Indien enligt lag tillåts våldtas i ett äktenskap, så länge "kvinnan" är över 15 år.

   Liknande lag gäller i Singapore, där är de dock mer frikostiga och menar att den gifta flickan ändå måste vara över 12 år. På Bahamas är de något strängare och anser, att den gifta kvinnan ändå måste vara över 14 år före hon kan våldtas inom äktenskapet. Låter som riktigt kärleksfulla relationer!


   Med tanke på läkaren som byggde en bunker nere i Skåne och kidnappade en kvinna som han låste in där, vilket media skrev om för en tid sedan, så skulle kanske den läkaren istället satsat på Malta eller Libanon, för där slipper mannen straff, om han gifter sig med den kvinna han kidnappat eller våldtagit.
   http://www.expressen.se/kvallsposten/infor-bunkerdomen-valdigt-oforutsagbart/


   Ett första steg är väl att människor yttrar sig och visar var de står någonstans, tar ställning. Allas åsikter är viktiga.


   Jag är glad att jag inte lever i Turkiet, med en islamistisk regering och ledaren Erdogan (I botten gatuförsäljare som spelat fotboll), där tydligen vissa upplever att den vanliga normala friheten har begränsats, "Jag dricker alkohol, tycker det är okej att min flickvän bär korta shorts och har inga problem med att kyssas offentligt. Allt det har blivit svårare i dagens Turkiet", säger Caner Yurtserver i DN idag.
   Jag förstår inte riktigt varför deras folk stoppade en militärkupp mot regeringen, där det tydligen förekommit ganska mycket korruption och stränga seder.

   Radera
 2. Verutschkow!

  Ja det var OT och jag förstår inte riktigt varför du vill lägga in den kommentaren. Vad var syftet? Hänvisa andra till ytterligare förtal, för det är väl ingen nyhet att det har förekommit tidigare från det hållet. Försöker du skapa intriger och konflikter?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har helt rätt, precis som vanligt ...

   Radera
  2. Nej inte alltid, dock i detta fallet.

   Uppenbarligen har du ett större intresse av den personen än mig, som rantar runt där och ofta vill nämna personen härinne. Är det du som sitter och klickar på inlägget om jämställdistgruppen, så skapa ett eget inlägg om idioten på din blogg istället. Du vågade inte ens kommentera inlägget när det skrevs förra året! Jag har gått vidare i livet och har inget med dina konflikter att göra!

   Radera