Translate

onsdag 13 juli 2016

Kärlek i grönt..Bara något för att vända blad i dubbel bemärkelse. Alla har säkert vid något tillfälle köpt kryddväxter med kryddiga blad, när ni ska laga till någon rätt som behöver färsk krydda. Jag har t ex ofta köpt basilika i de minsta plastkrukorna som inte är så stora.

När jag använt några blad som behövs vid tillagningen har jag tyvärr inte varit snabb nog att bry mig om de gröna små liven, utan skamligt låtit dem torka eller somna in av sig själva i de instängda plastbehållarna där de fått bli stående.

Nu senast planterade jag emellertid Basilikan i krukor i tid, så häromdagen blev jag även tvungen att plantera om dem igen i större krukor, eftersom de fått det allt för trångbott.

Förutom att basilikan är god till bland annat köttfärsrätter, pasta och tomatsoppa, så ska dess egenskaper vara uppiggande för sinnet och anses lindra depressioner och utmattning. Vidare ska den verka lugnande och främja matsmältningen.

På det mer andliga planet är tydligen basilikan helig inom den grekisk-ortodoxa tron och kan ingå i vigselvatten. I Rumänien ska växten dessutom på ett mystiskt sätt släppa fri de odödas själar, enligt sidan läkeörter.se. Avslutar med peppande träningsmusik för allt som växer på olika sätt genom låten Flower av Moby.


3 kommentarer:

 1. Jag har förstått att vissa tycker det är krångligt att kommentera. Det behövs inget konto utan ni kan även välja "Anonym"
  1. Klicka på kommentarer
  2. Klicka på knappen bredvid " kommentera som"
  3. Välj någon form av inlogg eller konto som Google,Livejournal,wordpress.Öppet id m
  4. Skriv önskad kommentar
  5. Klicka på kommentera
  Med vänlig hälsning,
  Charlotta Lena bloggar

  SvaraRadera
 2. VILKEN SUR GUBBE!!Han trillade nog omkull längre fram av Karmalagen ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja kanske fick han punktering längre fram..

   Du tänkte nog lägga den här i förra inlägget, men det gör inget. :)
   Hörs!

   Radera