Translate

lördag 30 juli 2016

Dagens sommartips och svenska tankar kring överfall mot kvinnor


En annnan form av selfie
Tänkte dela med mig till dem som ibland tar en selfie och lägger upp på nätet, så att antingen kameran syns missprydande framför bilden, eller den ena armen får mindre naturlig vinkel framåt när den smygande ska hålla upp kameran. Något som hänt även mig.

Jag kom på igår, trots att jag tillsammans med en kurskompis suttit i mitt allt för varma kök och nära på kokt hjärnan när vi pluggade juridik precis hela dagen fram till 19,00, att man kan ställa in sin Iphone kamera med 3 eller 10 sekunder, ställa upp kameran på någon hyllkant, eller stapla upp på några böcker. Klicka på knäpp-knappen, spring sedan snabbt framför kameran, vänd dig mot den före 10 sekunder passerat och gör ditt bästa för att se så naturlig ut som möjligt. Vips får du en bild, som om någon annan tagit den på dig om du har tur.

Min studievana är annars att plugga själv inför tentor, mer än att diskutera fram olika lösningar. Nu hörde dock en kursare av sig och jag tänkte att det kan vara nyttigt att pröva nya lösningar. Fördelen här blev kanske mer att vi fick mycket socialt umgänge som inte handlade så mycket om juridik, utan vi kom in på samtal kring flyktingpolitik, terroristdåd, män som misshandlat, gruppvåldtäkter, kulturkrockar när nya flyktingar kommer hit och hur fel det blir när Sverige ska anpassa sig efter andras kulturer, som på musikfestivaler och allmänna badplatser. Kurskompisen beskrev hur hennes man instinktivt hade bevakat ett par tonårstjejer, eftersom en grupp utländska yngre män stått i en större grupp och skrattat och stirrat mot tjejerna vid ett utomhusbad.

De behöver naturligtvis inte vara några som tänkt antasta eller våldta tonårstjejerna, dock blir det den naturliga försvarsinstinkten som väcks hos många människor idag. När en kvinna i 50-årsåldern var ute och plockade svamp i skogen i Kalmar blev hon grupp-våldtagen av ett gäng. Det allmänna rådet efteråt ska ha varit att kvinnor inte ska vistas på undanskymda platser.

Sverige är inte samma land som tidigare, då det gick att både springa ut i skogen fritt, sola vart man behagade eller plocka svamp självständigt. Förvisso kunde man även förr ofrivilligt stötta på någon mer eller mindre ofarlig blottare. Nu tycks vissa typer av män anse att de fått ett smörgåsbord av ”nakna” kvinnor som de tror sig äga. Tas dessa män fast, bör de utvisas omgående från landet. De har inte här att göra, likaså dessa män som blottar sig, antastar, våldför sig och tafsar på tjejer i grupp. Utvisa dem!

Är det inte larviga band med ”Tafsa Inte” som tjejer uppmanas bära på musikfestivaler, istället för att satsa på rejäl kamera- och polisbevakning, så tjejer inte ska bli antastade, så är det statliga folkhälsoundersökningar på initiativ av en Gabriel Wikström (S) med en ytterst dålig tajmning som regeringen vill att medborgarna nu ska yttra sig om. Regeringen har inte med svenskarnas sexvanor att göra överhuvudtaget. Ta istället tag i dårarna som våldtar och antastar och släng ut dem, för ingen med normal intelligens vill ha kvar dem i landet.4 kommentarer:

 1. "Ta istället tag i dårarna som våldtar och antastar och släng ut dem, för ingen med normal intelligens vill ha kvar dem i landet."
  Kunde inte ha sagt det bättre själv. Men det blir väl tyvärr för stor "utmaning" kan man tänka.

  Den där kristallkronan är misstänkt lik en av mina kristallkronor som jag har i vardagsrummet.
  Å så den lilla svarta till det... ;) //T

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr den kristallkronan blev inköpt av mig för flera år sedan..:)
   Svart och lite kristall piffar alltid upp.

   Radera
 2. Fint foto på dig!

  SvaraRadera