Translate

fredag 15 juli 2016

Det här med konflikter, asylinvandring och svenska värderingar..

Jag har svårigheter att röra mig idag på grund av ovanligt stor träningsvärk, på sådant sätt att jag får ta stöd mot väggen när jag sedan sakta ska hasa mig nedåt för att sätta mig. Testade igår en ny träningsform - Bootylicious som tränar mage, ben och rumpa på 30 minuter. Det senaste nu är att det ska var så effektivt som möjligt på så kort tid som möjligt. Passet gav åtminstone mig konflikter idag, om det verkligen skulle ge sådan träningsvärk.

Annars tycker jag att Hanna Kjöller, ledarskribent på Dagens Nyheter ofta har vettiga åsikter kring vissa debatter som ofta skapar mediala konflikter. Ni kan se i nedan You-Tube klipp att jag höll med henne idag. Även att full sysselsättning plus studier ger mörka ringar under ögonen.

Min systerdotter har hittat en ny app - Boomerang, som jag var tvungen att testa som kastar tillbaka filmfrekvensen upprepade gånger, vilken bland annat skapade nedan nickande filmsnutt. Appen kan ge ganska kul effekter om någon t ex hoppar eller kastar upp något i luften bara som en parentes.


Hur som helst skrev idag Hanne Kjöller artikeln, "Svårfångade svenska värderingar", den senaste politiska trendsnackisen, som högt sannolikt är för att fånga in fler väljare som efter senaste flyktingströmmarna känner oro med visst fog.

Kanske ännu mer idag efter senaste terroristdådet i Nice, Frankrikes andra stora hemska attack, som givetvis inte matchar med att flyktingarna kommer från samma land - Syrien. Ett land där terroristorganisationen Isis har sitt omkringliggande ursprung, från vilket de uppenbarligen styrt om sina attacker mer mot Europa idag. En anledning varför de så kallade svenska värderingarna för somliga blir en form av trygghet att hålla sig fast vid.

Kontentan av artikeln är att svenska värderingar är svåra att mäta, dock hänvisar Hanne Kjöller till sin tidigare artikel, "fem principer för allas frihet", som jag tycker är ett ypperligt bra initierande verktyg till alla asylsökande att skriva under, för att så snart som möjligt kunna integreras i det svenska samhället på ett bra sätt, en form av avtal att ta del av som återges i nedan paragraf form:


"Välkommen till Sverige. För att underlätta för dig och för andra som kommer är det ett par saker du bör veta:


1 §.

I Sverige råder religionsfrihet. Det betyder att du får tro och tillbe vilken Gud du vill. Du är också i din fulla rätt att inte tro på någon Gud. Denna rätt omfattar givetvis även andra. Således kan vi inte acceptera att någon trakasserar dig för din religiösa hemvist, lika lite som vi kan acceptera att du trakasserar någon för dennes.


2 §.

I Sverige får man i princip klä sig hur som helst. Gränsen går vid full avkläddhet och möjligen vid badkläder i miljöer som inte innefattar bad. En sådan nakenhet klassas som förargelseväckande beteende och är straffbar. Därutöver är det alltså i det stora hela fritt fram. Du har alltså rätt att klä dig heltäckande om du så önskar. På samma sätt har andra rätt att gå mer lättklädda utan att det ger någon rätt att försöka tvinga fram ett annat klädväl.3 §. 

I Sverige har myndiga personer rätt att ingå vilka frivilliga och ömsesidiga kärleksrelationer de önskar. Homosexuella och transsexuella har samma lagstadgade möjligheter att ingå äktenskap som heterosexuella. Alla har också rätt att avstå från att gifta sig och att ändå leva som par. På samma sätt som ingen har rätt att trakassera dig för ditt val, har du inte någon rätt att trakassera andra för deras.4 §.  

I Sverige utgör individen, inte familjen, samhällets minsta beståndsdel. Kvinnor har samma rättigheter som män. Det betyder att du som man inte har rätt att inskränka kvinnors rörelse- eller yttrandefrihet. Och det betyder att du som kvinna har rätt att klä dig som du vill, att röra dig som du vill och att slippa kontrolleras av make eller annan manlig person.5 §

I Sverige är det olagligt att slå sina eller andras barn. Man får naturligtvis inte heller slå andra vuxna, oavsett om de hör till familjen eller inte. Man har heller inte rätt att kräva sex av någon, inte heller den man är gift med."När ovan punkter förklarats och framförts bör den asylsökande skriva under dokumentet, där individen klargör att hon förstått reglerna och är beredd att följa dem. Även om någon med annorlunda sedvänjor inte uppskattar reglerna måste de ändå förbinda sig och respektera regelsamlingen. 

Det låter väl helt utmärkt!


Avslutar med låten Finally Moving av Pretty Lights, att varva ner med i sol- eller barstolen eller kanske hängmattan för dem som gått på semester eller i soffan för dem som bara är helglediga.


2 kommentarer:

 1. Varför måste man träna rumpan..?

  Dessa regler eller principer är ju alldeles utmärkta. Stort plus. Och det som återigen hänt i Frankrike är alldeles oförsvarbart och fruktansvärt hemskt.

  Jag tar mig friheten att länka till några kommentarer som jag anser är viktiga i den tid som vi lever i.

  ”Jag menar på allvar att det krig vi ser nu inte bara är ett krig mot Frankrike utan ett krig mot alla oss som kommit att älska det västerländska, demokratiska, fria och toleranta samhälle. Vi kan tycka vad vi vill om detta krig. Jag avskyr krig. Men det ÄR ett krig.” skriver Marcus Birro här:
  http://www.svt.se/opinion/det-ar-vart-satt-att-leva-de-vill-tillintetgora

  ”Decennier av ansvarslös invandringspolitik har skapat en fruktbar grogrund för jihadistisk ideologi och verksamhet. Det handlar inte om terrorgruppen Islamiska staten (IS) eller om Al-Qaida. Det handlar om islamismen, tron på en islamisk stat, som har fler anhängare än alla terrorgruppers medlemmar tillsammans. Det handlar om sharia, tron på en gudomlig lag som står över människans förnuft, som har fler anhängare än alla terrorgruppers medlemmar tillsammans. Och det handlar om tron på det heliga kriget, jihad, som har fler anhängare än alla terrorgruppers medlemmar tillsammans.”
  ”Jihad, det heliga kriget, är bara det mest akuta och extrema uttrycket för ett hat mot väst som omfattar betydligt fler muslimer än det fåtal som tar till vapen för att döda oss. Miljoner och åter miljoner muslimer hatar väst. Så ser verkligheten ut.” skriver Mohamed Omar här:
  https://detgodasamhallet.com/2016/07/15/kriget-kommer-narmare/#more-4681

  ”Do you think ISIS gives two pins for your pathetic hashtags, prayers and candles? Stop waiting to be slaughtered and demand our leaders DO something!“ skriver Katie Hopkins här:
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3691973/Do-think-ISIS-gives-two-pins-pathetic-hash-tags-prayers-candles-Stop-waiting-slaughtered-demand-leaders-something.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rumpan - Gluteus Maximus är faktiskt kroppens största muskel, så den består inte endast av fett som en del tror, vilket kvinnliga bröst huvudsakligen gör. Rumpan har som främsta syfte att hjälpa oss att lyfta benet bakåt, gå i höga trappor och få oss att stå upprätt, så förutom att inte så många gillar en sladdrig rumpa så har "rump-träning" fysiska praktiska syften.

   Bra, det tycker jag med!
   Det blir fel om vissa institutioner mesar med tanke på att någon eventuellt kan bli kränkt, om det är dessa regler som de flesta vill leva med.
   Tack för input! Jag ska kolla igenom trådarna i sinom tid..

   Radera