Translate

tisdag 13 januari 2015

2 000-talets moderna häxprocesser

Föreställ er att ni upptäcker att någon lagt upp ditt företag på nätet på en blogg med bilder du själv inte valt och noterar, att under finns ett par hundra kommentarer från anonyma, som påstår att du har en massa psykiatriska diagnoser. Människor du aldrig tilltalat, än mindre redovisat personnummer eller företagsnamn inför. Du var dessutom anonym.

Du mejlar till den medelålders icke anonyma kvinnan, som har bloggen och undrar vad hon håller på med i sin bubbla. Föreställ dig när hon inte svarar och du märker hur strömmen under inlägget ökar med en massa förtal, om dig kopplat till företaget, från mängder av okända manliga och kvinnliga individer, dock hörande till samma anonyma sektliknande anhang på nätet av jämställdister.

Förutom ett fåtal icke anonyma som du  minns mycket väl. Föreställ dig intrånget att de sitter och hånar och häcklar det företag, du slitit med ensam under 12 år - din försörjning, vars renommé de försöker smutskasta utan vett eller sans. Du vet att företagsnamnet tagits fram via någon form av dataintrång, för det skedde under tekniskt märkliga omständigheter tidigare på en annan blogg hörande till samma grupp. Samtidigt fortsätter de att sprida ut lögner, att du själv skulle uppgivit företagsnamnet, att du är psykiskt sjuk m.m. Trots att inget är sant.

Du ser efter en period att de förskönat och censurerat det tidigare inlägget, så den smutskastande bloggerskan i bubblan ska verka oskyldig. De har dock skapat ett annat blogginlägg på en annan blogg, där innehavaren är helt anonym tillhörande samma klan. I det inlägget försöker jämställdister smutskasta dig och göra dig till brottsling samt påstå, ännu mer i kommentarsfälten att du är psykiskt sjuk.Vidare har de brutit mot upphovsrättslagen och stulit ett företagsfoto från din företagssida av dig, som de demolerat och hängt ut psykopatiskt med en bödel-påse på ditt huvud.

Trots att du är så frisk du någonsin kan bli, tilltalar de dig nedlåtande och klappar dig på huvudet ger dig epitet och invektiv på olika forum. Du blir inte betrodd. De kränker dig på olika inträngande sätt, lägger ut kränkande bilder, familjemedlemmar och mer privatinformation på andra bloggar och forum. Berättar att du har en usel inkomst och är oattraktiv.

När du försöker få en förklaring till deras uppträdande svarar de, ännu mer respektlöst och ger mer förtal, utan att du får varken upprättelse eller ursäkt. Du får bara mer lögner. Du finner att de lagt ut dig på olika dejtingforum, med okänt innehåll, så du får mejla portalägaren om att radera ditt eventuella namn och foto, vilket stämde eftersom det sker.

Du får konstiga hotfulla inbjudningar från Facebook om att komma till skogskyrkogårdar sent på kvällen från folk du inte känner. De sprider ut mer förtal via e-post, länkar, kommentarer och egenkomponerade texter i syfte att smutskasta dig för att du direkt och öppet ifrågasätter vad de gjort.

Ingen tycker att du har något att bli upprörd över, utan vänder på det hela, så du ska blir den som varit skyldig till trakasserierna, ärekränkningen samt dataintrånget. Gruppen får backup av fler, eftersom de spridit runt smutskastning, intrigerat och manipulerat, så nytt folk blir övertygade genom mängden andra illasinnade mot dig, om att du är den skyldiga och hjälper dem, trots att du är den som blivit kränkt och förtalad.

Ditt "brott" var att du skrivit ett ironiskt humoristiskt blogginlägg, kring ett nytt fenomen, nämligen kvinnor som förtalar andra kvinnor, hörande till en mansrättsorganisation, eftersom det hade förekommit även från kvinnan, som lade upp sitt startskottsinlägg för ett pöbeldrev, så fler fullvuxna människor med barn, kunde få utlopp för sina problem och en gemensam faktor att spottande avreagera sig mot. De borde istället ha testat gymmet!

Du kan efteråt observera hur dessa hycklande falska människor på sina bloggar lägger upp skenheliga inlägg, om att det inte är något fel med människor som är psykiskt sjuka. De vill nämligen inte stöta sig med andra. Trots att du är fullt frisk. Du kan vidare läsa efteråt hur dessa människor, mer skenheligt lägger upp inlägg, om det moraliskt förkastliga med mobbning och kränkningar, för att själva framstå som oskyldiga och goda och du mindre trovärdig. Vissa människor är falska, oerhört falska och väldigt störda!

Välkommen till 2 000-talets moderna häxprocesser på nätet.


Den moderna häxprocessen och det politiska smutsspelet på nätet, gav mig dock inspiration till den satirpolitiska kriminalthrillern, Bakom Dolda Ansikten.

Recension finns lite längre ner på denna sida.

Att läsa
Här finns lite axplock från boken att läsa för den nyfikna.
Ännu mer finns att läsa längre ner på denna sida.

Förövrigt finns den satirpolitiska kriminalthrillern, Bakom Dolda Ansikten att köpa via Vulkans bokhandel, Adlibris, CDROM och Bokus samt från byrån.
Priset från mig är 100 kr, hos Vulkan 220 kr. Övriga nätbutiker sätter själva sina priser.

Ett ekonomiskt alternativ är att låna boken från Stockholms Kungliga Bibliotek, Lunds universitetsbibliotek, Umeå universitetsbibliotek, Stadsbiblioteket i Göteborg eller Malmö Stadsbibliotek.


3 kommentarer:

 1. Det du gjorde var rätt annars hade inte "häxprocessen" startat.
  Folk kommer att se igenom det. Det goda segrar alltid.

  SvaraRadera
 2. Vad menar du att jag hade gjort?

  Det får du gärna utveckla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller du menar förmodligen som en vän sade, hade inte åsikter berört, så hade ingen "häxprocess" startat från andra.

   Radera