Translate

måndag 5 januari 2015

Internet och de laglösa

Jag har fått jättemånga nya benämningar under ett par dagar när jag av en slump deltog i slagfälten under en artikel i SvD, av Dick Harrisson, professor i historia, som utsattes för en huvudsaklig SD-pöbel, där han sedan skrev en kommentar kring dem och invandringen samt dess historiskt positiva följder. Kärt barn har ändå många namn.

Harrisson fick en mängd invektiv. Liksom fler andra. Det sista namnet jag gavs kom av en "JosefK" som kallade mig "Tankens prostituerade"(egentligen ville han säga H-ordet), eftersom han menade att min typ var någon som bara "spelade god".

Och naturligtvis vanligt påklistrande av psykiatriska diagnoser och hån kring min utbildning och kunskap. Inte minst att jag var en klimakteriekärring som troligen blivit lämnad för en yngre kvinna. Tänk vad mycket man får lära sig varje dag.

Det blir en väldigt hög intelligensnivå, med en samling som påstår att man är paranoid, ett troll, schizofren, äter psykofarmaka eller upprepar, - mata inte trollet. Ännu mer lustigt tyckte de laglösa att det var när de skapade en signatur i mitt namn och ställde frågor och påståenden från mitt kapade ID.

Om vi ska sammanfatta de laglösa arbetsmetoderna från Sverigedemokraterna, Jämställdisterna och övriga främlingsfientliga som inte vill säga att de tillhör SD, dock ägde samma åsikter, så är det följande:

  • Drev med mängder av anonyma , som varvar hån, personliga påhopp med invektiv mot den som till en början kommer med egna synpunkter kring invandringen. Det kan starta med ett totalt respektlöst påhopp av enstaka, som sedan ökar i omfattning, t ex kring att du är en naiv idiot som inte fattar, för att du har egna åsikter, eller säger emot dem. Det blir de facto en större negativ effekt, mot en kvinna som säger emot i jämförelse med en man som vill diskutera. De börjar sedan provocera tills du säger ifrån tydligt. Och de kan det här med att proffsprovocera! Bland annat via stalkning efter varje kommentar du lagt, med hånfulla  anmärkande svar. Det är tydligen förbjudet att reagera på dem. Du ska ta skit, enligt dessa mycket konservativa män. Helst av allt hålla dig därifrån, om du inte har samma åsikter och som synes annars blir du straffad.
 
  • Ovan blir starten till fas två, där de slänger invektiv och påståenden, om att du är otrevlig, vulgär, osmaklig, uppträder olämpligt, eller har symtom efter någon diagnos, eftersom du säger ifrån skarpt mot deras beteende. Det kör med så kallad skuldöverskrivning eller Victim blaming.

  • De fortsätter sedan sin uppvisning av att du är totalt värdelös, genom att lägga upp en signatur i ditt namn - Id-kapning och skriver bredvid din riktiga signatur, så fler blir förvirrade vem som egentligen skriver, eller så noterar andra den uppenbara kränkningen av en människas integritet, vilket inte torde vara till gagn för värvning av nya medlemmar till dessa politiska åsikter.
  •  De okynnesanmäler dina kommentarer, så moderatorn enligt rutin raderar efter fem  anmälningar, vilket går snabbt, då majoriteten av de som kommenterar i fälten är Sverigedemokrater, vanliga rasister eller konverterade moderater som gått över till Sverigedemokraterna. Är du ensam kan du inte själv ges den makten att snabbt få bort deras lögner om dig för det kräver fler anmälningar.

  • När kommentarerna av det du sagt är borta, inte längre syns, lägger de egna kommentarer under, som påstår falskt och förtalsfullt, hur mycket du påstods kastat invektiv, eller hur otrevlig och vulgär du varit i munnen när så inte varit fallet. En grov laglös smutskastning av din person sker öppet och samvetslöst. 

 Tror inte det ligger långt alls från ett psykopatiskt beteende. De påtalade ofta även endast kostnaden av invandringen och blev irriterad när frågan, om empati eller humanitet nämndes i sammanhanget.

Vad jag kan konstatera ännu mer idag är att kommentarsfälten på SvD fullständigt styrs av Sverigedemokrater samt jämställdister och andra som inte vill erkänna sig till Sverigedemokrater, dock innehar exakt samma preferenser till invandringen - att den ska upphöra.

Vad blir följden av deras laglösa arbetsmetoder i kommentarsfälten? 


  • En osammanhängande kommentarstråd där luckor efter borttagna kommentarer syns, med eftersläpande kommentarer av Sverigedemokrater, Jämställdister och dylikt anhang, som berättar om hur mycket de själva blivit utsatta för påhopp och otrevligheter av andra.
  • Endast Sverigedemokrater kvar i kommentarsfälten som tummar upp sina egna kommentarer med 15-20 uppåt-tummar, ofta efter att de sagt något elakt och oärligt mot någon enskild opponent, det vill säga förtal.
  • Ingen rättvis debatt att tala om överhuvudtaget förutom ett par stackars tappra ensamma själar, i massan av Sverigedemokrater, jämställdister och dylikt, som blir kallade troll eller snarlikt nedlåtande epitet. Respekt mot andra finns inte överhuvudtaget, inte heller förmågan att be om ursäkt, då gäller istället victim blaming. Den utsatte blir den skyldiga.
  • Demolering av en av medborgarnas demokratiska möjligheter, där en enhetlig, anarkistisk partipolitisk aktivistgrupp ersätter yttrandefriheten via sabotage, såsom osynliggörande, förtal eller förvridning av andras texter.

Mina åsikter kring invandringen är annars att det ska ske reglerat som idag med en lämplig integrationspolitik, så infasningen blir kostnadseffektiv, human och med kontroll att invandringen sker efter verkliga behov, så inte systemet utnyttjas.

Den största farhågan för de volymmässigt invandringsskrämda, var kostnaden av invandringen. Historiskt har det varit en kortsiktig kostnad i början som dock gav en avkastning på längre sikt, vilket jag uppgav utan tillfredsställelse i kommentarfälten. Det är dock något som även nationalekonomen Eskil Wadensjö menar troligtvis kommer bli fallet vid kommande invandring, det vill säga en kortsiktig kostnad som ger vinst lägre fram.

Jag vet inte vad andra upplever, kring den här typen av empatilös politisk lobbying, vad mig anbelangar ger  den typen av behandling dock inte mig sympati, varken för Sverigedemokrater, eller dylika grupper som vill begränsa invandringen. Tvärtom.

Till minne av Joe Cocker som avled 70 år idag och bland mycket spelade den nu passande låten:
Don't Let Me Be Misunderstood

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar