Translate

söndag 18 januari 2015

Missnöjespolitik

Bildcollage lånad av: Aftonbladet.se
Det har troligen alltid funnits ett missnöje bland olika människor för de politiska alternativen. Ett förakt, ett lågt förtroende och en känsla av besvikelse. I det perspektivet är det kanske inte så konstigt att det finns mängder av andra partier som människor, utanför de etablerade skapat.

Vi har partierna "Kalle Anka", "Canabispartiet" eller vad sägs om "Satanistiskt Initiativ" samt partiet "Batman". Annars kanske partiet "Vägvalet"kunde signalera mer stabilitet och trygghet för de missnöjda. Det har ändå förekommit viss lobbying eftersom partiet, Satanistiskt initiativ fick 54 röster, följt utav partiet Kalle Anka som gavs 29 röster.

Sämre gick det för Canabispartiet med 5 röster, där medborgarna troligen insåg att det finns andra frågor än att röka på cannabis. Några ansåg dock att Vägvalet var ett intressant alternativ vilket gav partiet 3 röster. Sist men inte minst kom partiet Batman med 2 röster.

Många menar att Sverigedemokraterna är ett missnöjesparti, ett alternativ medborgarna väljer eftersom de är missnöjda med övriga partier. Jag har lite svårt att förstå den logiken. Det kan knappast bli bättre av att välja ett parti, de inte sympatiserar med i obstinat protest mot övriga partier.

Jag har talat med tre skilda manliga Sverigedemokrater i verkligheten, utanför kommentarsfälten. Partiet vars främsta fråga är att minska invandringen. Det blir en annan kommunikation när möjligheten, att använda påhopp samt mobba ut de fåtal enstaka politiska antagonister som finns i kommentarsfälten, utesluts.

Ovan är en metod som flitigt används för att ge ett falskt sken av att SD är i majoritet. Förvisso är SD i majoritet i kommentarsfälten, ofta både på Aftonbladet, SvD och DN av föregående nämnd orsak.

Vad som framkom som främsta orsak för valet av Sverigedemokraterna var hos den första mannen, att han var trött på att sjukhuspersonal inte kunde tala ren svenska och han månade om sina barn. Han hörde inte vad de utländska läkarna sade, menade han. Jag menade att huvudsaken var att de kan rädda liv och hjälpa människor i nöd när det är brist på sjukhuspersonal.

Den andra väljaren till Sverigedemokraterna hade köpt paketet, att vi skulle spara mycket pengar, om vi inte tog in så många flyktingar, som att det istället skulle ge honom mer pengar i fickan, med en begränsning av invandring och en resursfördelning.

Den tredje Sverigedemokraten var starkt emot muslimer och tycktes se dem som den främsta och  starkaste frågan för val av parti. Själv vet jag att inte alla muslimer är fanatiska extremister, så preferensen speglar möjligen bristande vetskap.

Kan även tillägga att det är tillåtet att uttrycka egna eller motsatta åsikter på den här bloggen. Ingen blir registrerad, bedömd, betygsatt, hotad eller förföljd. Det är lite märkligt att många är så stora i tangenttryckningarna på sin egna forum och i kommentarsfält och sedan håller sig tryckande på sina egna forum.
Handlar det kanske om feghet, trots den anonyma möjligheten?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar